×
Meny

Freestyle BMX pegs

  Filter
Varumärken
Axel diameter
Peg längd
Material

Bra att veta

Grinda din väg fram med ett par BMX pegs

BMX pegs är en väsentlig del av en Freestyle BMX. Tänk dig att göra en feeble eller smith grind utan dem! Freestyle BMX pegs används huvudsakligen för street och parkåkning. De används endast till freestyle BMX cyklar. Du kan använda BMX pegs när du vill grinda på curbs och rails. Freestyle BMX pegs monteras på hjulaxlarna.

Pegs till BMX, vilka ska man välja? Stål vs plast!

Pegs till BMX tillgängliga i denna kategori är gjorda av stål eller plast. Stål pegs är perfekta för street BMX åkning, där du grindar på rails eller kanter. Stål pegs är tunga och slitstarka och klarar av mycket belastning.

Pegs av plast är betydligt lättare och används främst av parkåkare. De väger mindre men är inte lika hållbara som pegs av stål. Å andra sidan är BMX pegs av plast perfekta för grinds på aluminium och andra material, där stålet inte glider lika bra. Dessutom är plast pegs enkla och billiga att ersätta när de slits eller går sönder.

Ta hand om dina freestyle BMX pegs

Ett litet tips till dig: Kom ihåg att rotera dina pegs en gång ibland, på så sätt kommer dem att hålla längre.

Om du grindar mycket bör du överväga att få ett par navskydd (hub guards) för att skydda dina ekrar från att skadas. Kolla in vårt stora utbud av kvalitets hub guards här.

Var uppmärksam på att du behöver följande verktyg för att montera nya pegs!

  • Spärrskaft
  • 15mm, 17mm, eller 19mm djup hysla och förlängare
  • 5mm insexnyckel
SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor