×
Meny

BMX pegs

  Filter
Varumärken
Axel diameter
Peg längd
Material
Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

Bra att veta

Vad används BMX pegs till?

BMX pegs är viktiga för alla freestyleåkare som vill prova nya trick. Pegs monteras på dina hjulaxlar och du kan ha upp till fyra stycken monterade på din cykel. Pegs används för många vanliga trick som rail och ledge grinds samt flatland stunts och förknippas därför med freestyle BMX snarare än race eller dirt jumping. När du köper pegs kan du välja mellan olika material, axelstorlekar, längder och diametrar.

De flesta BMX pegs är designade för att passa framhjulets axel (10 mm) och bakhjulets axel (14 mm), men du bör alltid kontrollera innan du köper att pegsen passar.

Är plast pegs eller metall pegs bäst?

Det finns fördelar med både metall och plast pegs, och vilken du ska ha beror på hur du tänkt använda dem. Metall pegs är vanligtvis tillverkade av stål eller aluminium. Pegs gjorda i metall är slitstarka och tål en hel del belastning, vilket gör dem perfekta för streetåkning. Pegs som tillverkats i aluminium ger en bra balans mellan att vara hållbara och lätta.

BMX pegs i plast används oftare av parkåkare, eftersom de glider bra på metall. Plast pegs har ofta bara ett yttre plast lager, men det finns även modeller som är plast rakt igenom. Dessa är lätta, prisvärda och lätta att byta ut, men de är inte lika hållbara som pegs i metall.

Hur monterar man BMX pegs?

Det är relativt enkelt att montera och ta bort pegs. Du behöver dock en lång hylsnyckel och en insexnyckel. Det första du gör är att du tar bort brickan och axelmuttern från hjulaxeln. Placera sedan din peg på hjulaxeln och skruva på axelmuttern genom din peg. Använd sedan en hylsnyckel för att dra åt både peg och axelmutter. För att ta bort pegsen gör du den motsatta processen och vrider hylsnyckeln moturs.

Det är även en bra idé att dra åt dina pegs med jämna mellanrum. Detta bidrar till att de håller längre.

Om du letar efter sleeves till dina pegs kan du kolla in vårat utbud här - BMX Peg Sleeves.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor