MENY
×

BMX pegs

Grind din väg till framgång med ett par BMX-pegs

BMX cykel pegs är en väsentlig del av en Freestyle BMX. Tänk dig att göra en svag eller smith slip utan dem! BMX-pegsen används huvudsakligen för gatu- och parkåkning. De används endast för Freestyle BMX-cyklar. Du kan använda BMX-stuntpeg när du vill slipa kantar och skenor. Du monterar BMX-stuntpeg på axlarna på hjulen.

Stål vs plast! Vilka BMX cykelpegs ska jag välja?

Stunt pegsen för BMX finns i denna kategori är gjorda av stål eller plast. Stål pegsen är perfekta för åkning av gatu BMX, där du har slipskenor och ledningar. Stålpegs är tunga och slitstarka och kan ta mycket missbruk. De lätta plastpegsen används främst av parkåkare. De väger mindre men är inte lika hållbara som stålpegsen. Å andra sidan är plast BMX-pegs bra för glidning på aluminium och andra material, att stålet inte glider bra. Dessutom är plast BMX-pegsen enkla och billiga att ersätta när de slits eller när de går sönder.

Ta hand om dina BMX-pegs

Här ett litet tips för dig: Kom ihåg att rotera dina pegs en gång i taget, på så sätt kommer de att vara längre. Om du gör mycket slipning, bör du överväga att få ett par navskydd för att skydda dina ekrar från att bryta. Kolla in vårt stora utbud av kvalitets hubs här.