×
Meny

Truck delar till Cruiser Skateboards

  Filter
Varumärken

Bra att veta

Cruiser bushings

Bushings för cruiser boards hjälper till att få din bräda att svänga smidigt. De är små ringar av polyuretan som är placerade i dina truckar. De kan delas in i två huvudtyper, koniska bushings och barrel bushings. Många cruiser åkare tenderar att använda koniska bushings eller en konisk och en barrel bushing.

Det viktigaste att tänka på när man köper nya bushings är hårdheten (durometer). Detta är samma skala som används för skatehjul, och ju högre siffra desto hårdare är bushingsen. Om du använder mjukare bushings kan du svänga och carva djupare, medan en hårdare bushing tillåter högre hastighet och mer stabilitet. Den rätta hårdheten för cruiser bushings beror på din vikt. De börjar runt 78A för yngre, lättare åkare men det är dock vanligt att köra med en durometer på cirka 90A.

Vilken storlek är penny board bushings?

Låt inte storleken på en penny board lura dig! Det fina med bushings är att de är universella i storlek och form, så du kan använda samma bushings som du skulle använda för en cruiser board eller skateboard, till din penny board.

Vill du få mer höjd på din cruiser board? Kolla då in våra Cruiser Riser Pads.

Cruiser pivot cups för ett jämnare åk

Cruiserboard pivot cups är små de bitar av uretan som finns mellan truckens hanger och baseplate. Det är de som gör att dina truckar kan svänga smidigt och motstå belastningen som skapas när du svänger.

Det finns en rad olika pivot cups på marknaden, men de kan alla delas upp i mjuka eller hårda pivot cups. För att få den där cruising känslan väljer många åkare mjukare cups. Om du vill veta hur hårda dina pivot cups är behöver du kontrollera deras durometerklassning.

När ska jag byta ut mina pivot cups?

Det finns ingen specifik tidsram för hur länge dina pivot cups håller eftersom det beror på hur ofta du använder din cruiser board. Men när du ser tecken på slitage, särskilt i botten, och när trucken låter mer än normalt, är det en indikation på att de behöver bytas ut. Om du är orolig för att du behöver byta pivot cups för ofta så kan du använda smörjmedel eller vax för att se till att dem håller längre.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor