×
Meny

Bushings till Longboards

  Filter
Färger
Varumärken

Longboard bushings - är de annorlunda?

Longboard bushings är de samma som normalt också används på skateboards. Materialet är det samma, nämnligen polyurethan; Storleken är den samma, hårdheten mäts också i durometer, som markeras med ett nummer mellan 70 och 100, efterföljt av bokstaven A.

Ju högre talet före bokstaven A är, ju hårdare är truckgummit och omvänt betyder ett lägre tal en mjukare bushing.

Du bör dock överväga vilken typ av longboarding du köper bushings till, så du får köpt den korrekta formen och den korrekta hårdheten. De hårda är bra till freeride och downhill (där du har användning för stabilitet) och de mjukare är bra till carving (där du har användning för manövrerbarhet och responsivitet).

Longboard bushings och deras form

Longboard bushings kommer som utgångspunkt i fyra huvudformer: cone, barrel, stepped cone och double-stepped. Cone formen ger generellt mer manövrerbarhet, vilket är perfekt till carving. Barrel formen ger på den andra sidan mer stabilitet och mindre rörelse, vilket betyder att de fortfarande kan användas till carving, men också till freeride och downhill.

De två andra formerna, stepped cone och double-stepped, är mer restriktiva former. Det betyder att du får mindre rörelse, men en mycket hög grad av stabilitet som man normalt använder i high-speed longboarding, så som downhill. Double-stepped bushings är de mest restriktiva och stabila longboard bushingsen.

SkatePro