×
Meny

Truck delar till Longboards

  Filter
Varumärken

Vad är longboard bushings?

Longboard bushings är de gummikomponenter som finns i mitten placerade i mitten av dina longboard truckar. Även om de är små, är longboard bushings en viktig del av din longboard setup då de påverkar hur mycket motstånd du får när du svänger. Din longboard kommer med bushings, men om du uppgraderar till en ny uppsättning och stil kan du förbättra din upplevelse och utöka möjligheterna med din longboard.

Varje truck är designad med två bushings, en roadside och en boardside. Som namnen antyder placeras roadside bushingsen närmast marken och boardside bushingsen närmast decket.

Det finns två huvudsakliga former på bushings: cone och barrel. Cone bushings ger minimalt motstånd och är optimala för svängar, medan barrel bushings ger dig mer stabilitet. Många åkare väljer en kombination av en barrel och en cone bushing, eftersom detta ger bra prestanda i alla lägen, att köra dubbel cone bushing eller dubbel barrel bushing är också ett populärt alternativ.

Truckgummi - vad för longboard bushings behöver jag?

Det finns ingen typ utav longboard bushing som är bäst, vilken bushing du ska ha beror till stor del på din åkstil. De två viktigaste sakerna att ta hänsyn till här är bushingsens hårdhet och kombinationen av dess former.

Hårdheten hos bushings mäts på durometerskalan, precis som hjul. Ju högre durometervärdet är, desto hårdare är bushingen. Om du använder hårdare bushings får du mer motstånd när du åker. En av de största faktorerna att ta ställning till när du väljer durometer är din vikt. Generellt sett gäller att ju tyngre du är desto hårdare bör dina bushings vara.

Om du vill carva och cruisa med din longboard ska du välja mjukare, mer koniska bushings. Om du däremot föredrar freeride och downhill åkning ska du välja en barrel setup.

Om du letar efter ett annat sätt att maximera hastigheten när du åker downhill, se till att du har en bra uppsättning Longboard Handskar.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor