Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

Skidglasögon

Bra att veta

Därför är det viktigt att bära skidglasögon

Ett par skidglasögon eller goggels som det även kallas är en viktig del av din outfit ute i backen. De beskyddar dina ögon från varierande väderförhållanden så som solsken, snö, dimma och vind. De förser dig även med skydd mot UV strålar. En annan fördel är att de samtidigt håller en stor del av ditt ansikte varmt under kalla dagar. De bästa modellerna av skidglasögon kommer med funktioner som motverkar imma, material som andas och möjligheten att byta linsen beroende på väderförhållande.

Är skidglasögon och snowboard goggels samma sak?

Det korta svaret till denna fråga är ja. Oavsett om dina ski goggels är från ett märke som specificerar sig på skidor eller från ett snowboard märke så fyller de samma funktion. Många märken är neutrala när det kommer till de olika sporterna, så du kan basera ditt val på andra faktorer så som utseende, stil och kvalitet.

För mer användbar information vid köp av skidglasögon, kan du besöka Din ultimata guide för snowboard- och skidglasögon.

Borde barn bära skidglasögon?

Ja, det är viktigt att barn har på sig skidglasögon eftersom de skyddar mot olika väderförhållanden och förbättrar synen när man åker skidor. Linsen på barnglasögonen blockerar inte bara skadligt UV-ljus från solen, utan fungerar också som ett skydd mot vind och snö. En annan fördel är att de hjälper till att hålla barnets ansikte varmt.

Skidglasögon kommer med massa olika egenskaper som kan hjälpa dig och ditt barn att bestämma er för en specifik modell. Viktiga funktioner att hålla utkik efter är bland annat anti-immande teknik, OTG vilket står för Over The Glasses (för barn som har glasögon) och utbytbara linser. Genom att ha en extra utbytbar lins kan du ha en lins för ljusa, soliga dagar och en lins för mörkare, snöiga dagar. De bästa skidglasögonen för barn kommer att ha en kombination av dessa funktioner, om inte alla.

Att klä ditt barn ordentligt för en lång skiddag är även viktigt för att de ska få en god upplevelse i skidbacken. För att hålla dem varma bör de bära varma underställ. Du kan spana in vårt utbud under Underställ

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor