×
Meny

BMX handtag

  Filter
Färger
Varumärken
Handtag längd
Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

Hitta rätt BMX handtag till ditt styre

BMX handtag, även kallat för grips är en viktig del för att hålla kontrollen över sitt styre. Mjuka grips är ofta det som föredras då det fungerar som en stötdämpare som skyddar åkarens händer från kraftig belastning.

När det kommer till BMX handtag så spelar personlig preferens en stor roll i valet. Därför brukar de flesta åkare prova ett flertal olika modeller innan dem riktar in sig på ett specifikt märke och modell.

Du kanske upptäcker att de flesta BMX åkare ofta byter grips på sitt BMX styre. Saker som svettiga händer, stora drops, smutsiga bars, fall till marken eller regnigt väder bidrar alla till att med tiden förstöra dina handtag.

Ett par fräscha och funktionella BMX handtag är en avgörande faktor för att få ett ordentligt grepp på styret och en viktig del för dig som vill prestera på en hög nivå. Med lite eller inget grepp blir det betydligt svårare att utföra tricks som manuals och bar spins.

Tricks för montering av freestyle BMX handtag

De flesta BMX åkare kan relatera till de svårigheter som uppstår när det är dags att montera nya BMX handtag. Eftersom gummit är så pass mjukt uppstår det riktigt mycket friktion. Om du har tänkt dig att köpa ett nytt par grips så har vi några bra tips för att göra processen med att byta ut dina gamla grips betydligt lättare.

  • Luftkompressor - med hjälp av en luftkompressor som blåser in luft mellan baren och handtagen glider handtagen smidigt på plats på styret.
  • Buntband - med ungefär fyra band placerade i handtaget skapas en hårdare yta inuti handtaget, vilket gör det lättare för dem att glida på, banden är lätta att ta bort efter att greppet har monterats.
  • Fönsterrengöringsmedel och andra snabbavdunstningsvätskor - applicera fönsterrengöringsmedel eller liknande på styret direkt före montering för att göra barens yta slätare vilket gör att handtaget lättare glider på.
SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor