×
Meny

BMX handtag

  Filter
Färger
Varumärken
Handtag längd

Hitta rätt BMX-grepp för dina handtag

BMX-grepp är viktiga för att hålla kontroll över BMX-styrenheterna. Mjuka grepp föredras ofta eftersom de fungerar som en stötdämpare som skyddar ryttarens händer för stora stötar.

När det gäller BMX-grepp är personliga inställningar nyckelordet. Därför är greppet på en freestyle BMX en sport där ryttare tenderar att prova en hel del olika modeller innan de sätter in på ett visst varumärke och modell.

Du kanske upptäcker att de flesta BMX-ryttare ofta byter grepp på sina BMX-styrenheter. Saker som svettiga händer, stora droppar, smutsiga barer, faller till marken eller regnigt väder bidrar alla till att förstöra dina grepp.

Ett par färskt och funktionellt BMX-grepp är avgörande för att hålla dragkraft med styret och är viktigt att ha om du vill göra ditt bästa. BMX-grepp är avgörande för att hålla dragkraft med BMX-styret. Med väldigt lite eller ingen dragkörning är manuella och spinnstoppar svårare att genomföra.

Tricks för montering av BMX-grepp

De flesta BMX-ryttare känner igen kampen för montering av BMX-handtagens grepp. Gummit är så mjukt att friktionen är galen. Om du väljer att köpa en ny uppsättning grepp, har vi några tips för att göra processen att byta ut dina gamla grepp mycket mjukare.

  • Luftkompressor - med hjälp av en luftkompressor för att blåsa luft mellan baren och griparna gör att greppet glider direkt på styret.
  • Remsor - med ungefär fyra band i greppet ger en hårdare yta inuti greppet, vilket gör det lättare att glida på dem, remsorna är lätta att ta bort efter att greppet har monterats.
  • Fönsterrengöringsmedel och andra snabbavdunstningsvätskor - Applicera fönsterrengöringsmedel eller gnidningsalkohol på styret direkt före montering gör barens yta slät och greppet glider lättare.
SkatePro