×
Meny

BMX Handtag

  Filter
Färger
Varumärken
Handtag längd
Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

Bra att veta

Vad är BMX handtag?

BMX handtag placeras på cykelstyret för att ge dig kontroll när du cyklar. Handtagen är vanligtvis tillverkat av gummi och är designade för att vara bekväma, hållbara och stötdämpande. Att välja handtag handlar om personliga preferenser, och det finns oändliga kombinationer av BMX handtag som varierar i diameter, mönster, fläns och utseende.

BMX handtag kan antingen vara med eller utan fläns. Flänsen har en skivliknande form på handtagets insida. Det är upp till dig om du vill ha ett handtag med fläns eller ej. Fördelen med att ha ett handtag med fläns är att det ger dig lite mer kontroll och skydd. Att ha en fläns kan dock göra det svårare att utföra tricks som bar spins.

Handtag BMX - vad är de för storlek?

BMX handtag finns i olika storlekar och stilar och varierar i allmänhet mellan 10-25 cm i längd. Att välja rätt beror på längden på ditt styre och hur mycket av styret du vill att handtaget ska täcka. Många BMX handtag är utformade för att vara universella, vilket innebär att nästan alla modeller ska passa bra med ditt BMX styre. Det är dock alltid värt att dubbelkolla att greppet är kompatibelt med materialet på din styrstång.

En annan sak att tänka på är greppens hårdhet. Mjuka gummigrepp är väldigt greppvänliga men håller förmodligen inte lika länge, medan hårdare grepp är lite mindre bekväma men mer hållbara.

Hur monterar/avmonterar jag freestyle BMX handtag?

Ett handtag som sitter tätt ger dig bäst kontroll, men det kan vara svårt att ta bort och installera dem. Det finns dock flera sätt att göra detta. Ett snabbt sätt som inte skadar dina gamla handtag, är att använda buntband och fönsterputs (eller en annan liknande vätska med snabb avdunstning).

Sätt först in några buntband i handtaget, detta gör det lättare att ta bort handtaget. Spraya sedan fönsterputs på greppet och styret. Nu bör ditt gamla grepp glida av relativt lätt. Spraya slutligen det rengjorda området på styret igen och sätt på ditt nya handtag.

För att skydda dina handtag och styrets ändar kan du kolla in vårt urval av BMX Bar Ends.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor