Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

Aggressive Inline Skating

Vad är aggressive inline skating?

Aggressive inline skating är en specifik åkstil som grenar sig från inline skating var åkare utför tricks och stunts i skateparker och stadsmiljöer. Till skillnad från många andra åkstilar av inlines skating som fokuserar på hastighet, distans och transport så inriktar aggressive skating på extremtricks som inkluderar grinds, slides och hopp.

Aggressive inlines är tillverkade för att vara hållbara, tåliga och robusta för att motstå hårda slag och landningar. Av denna anledning är det viktigt att utrusta sig med aggressive inlines vid denna typ av åkning för bästa möjliga upplevelse och prestanda.

Kan aggressive skates användas till steet åkning?

Absolut! Utöver street kan du även använda de till andra stilar inom aggressive skating. Nedan beskrivs det som främst kännetecknar de tre huvudkategorierna.

Street Skating

Street skating eller freestyle skating tar plats i stadsmiljöer eller områden som ej är skapade för tricksande. Vid streetåkning använder du objekt liksom trappor och ledstänger för att utföra dina tricks. Att vara kreativ är en stor del av street skating för att hitta nya spännande områden att utforska.

Park & Vert Skating

Park skating tar plats i skateparken var du finner objekt som är gjorda för att du ska kunna förbättra och utveckla mer tekniska färdigheter. Vid vert skating behöver du hjälp av ett större objekt för att utföra dina tricks - en vert ramp. När du åker i en vert ramp får du vanligtvis mer tid i luften i jämförelse med andra discipliner inom aggressive skating och de tricks som utförs inkluderar volter och snurrande.

Powerblading

Powerblading är en väldigt specifik disciplin var fokuset ligger på hastighet. Åkarna använder sig av aggressive inlines med plattare ram och större hjul för att hoppa ned för trappor och andra objekt. En disciplin som påminner en del om parkour.

Om du är ute efter en mer mångsidig åkstil som kombinerar tricksande och motionsträning så är freeskating möjligtvis mer passande för dig. Se vår Freeskates kategori var du även finner mer information om denna stil.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor