×
Meny

Surfskate Hjul

  Filter
Färger
Varumärken
Hjul diameter
Hjul hårdhet

Vilka hjul är bäst för surfskating?

Att välja rätt surfskatehjul spelar en stor roll när det kommer till att återskapa surfkänslan. De två viktigaste sakerna att ta hänsyn till när du köper en ny uppsättning hjul är diametern och hårdheten (durometer).

När det gäller diametern är det vanligast att använda hjul mellan 60-70 mm, men det är möjligt att få mindre storlekar. Allt över 70 mm ökar dock risken för att hjulet biter sig fast i decket när du åker. Med ett mindre hjul kan du accelerera snabbare men får en lägre topphastighet.

Hjulens hårdhet mäts på durometerskalan precis som andra skate hjul. Ju högre siffra desto hårdare är hjulen. Så mjukare hjul ger dig mer grepp medan hårdare hjul ger dig mer fart. Vilken typ du väljer är en personlig preferens, men en durometer mellan 78A och 84A ger dig en bra allroundprestanda. En annan faktor att ta hänsyn till är din vikt.

När ska jag byta ut mina surfskate hjul?

Surfskatehjul har ingen bestämd livslängd, så när du behöver byta ut dem beror mycket på vilket sätt och hur ofta du använder dem. Men om hjulen börjar tappa sin ursprungliga form och det uppstår platta områden så är det dags att börja leta efter ett nytt set. Kom ihåg att även underhålla dina kullager.

Om du funderar på att uppgradera dina truckar så finner du vårat utbud av surfskate truckar här.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor