×
MENY

Skidjackor

  Filter
Varumärken
Storlek
Kön
Typ
Föregående
Nästa
Sida 1 av 3

En riktig skidjacka

Det är lika viktigt att välja rätt skidjacka oavsett om du är nybörjare eller tränar på hög nivå. Den kan förbättra hur du presterar, och bidrar till att ge dig en härlig och framgångsrik dag på berget.

Varm och torr med en vinterjacka

Alla vinterjackorna i den här kategorin är designade för att hålla dig både varm och torr. De flesta av dem är gjorda i windbreaker-material framtill och andningsbart material baktill. Den designen säkrar att framsidan skyddar dig mot kall vind, samtidigt som baksidan ventilerar bort överskottsvärme och transporterar svett från det innersta lagret.

Så väljer du rätt skidjacka

Så vilken jacka ska du välja när du ska ut i pisten eller i vildmarken på längdskidor? Det kan verka som en svår uppgift, men så är det faktiskt inte - du behöver bara tänka på dessa två faktorer:

  • Vilken är min aktivitetsnivå?
  • Hur är vädret och temperaturen?

Om du gillar att pressa dig till gränsen och tävla i skidbacken eller längdspåret behöver du bara en tunn jacka och ett tunt mellanlager. På så vis behöver du inte stanna för att ta av dig ett lager för att det blir för varmt, eller ta på ett extra lager för att du fryser.

Om du mest åker skidor för rekreation är det bästa sättet att hålla dig varm att välja ett lite tjockare mellanlager. Du bör välja en lättviktsjacka som till exempel en quiltad eller en softshell som du kan ha med i ryggsäcken för när du fryser eller tar en paus.

Håll dig varm, torr och bekväm hela dagen

En skidjacka bör hålla dig varm och komfortabel när du är ute i backen. Att hålla sig varm och torr är en viktig ingrediens i receptet på en framgångsrik dag på berget.

En vinterjacka ska inte bara hålla dig varm och skydda från vind, utan också andas och låta svett och fukt försvinna från kroppen. Många av de vinterjackor du hittar i denna kategori är designade med windbreaker-material fram och har elastiskt och andningsbart material på ryggen, vilket låter kroppen andas. Det betyder att du kan hålla en behaglig kroppstemperatur genom hela dagen - oavsett vad.