×
Meny

BMX

Bra att veta

Vad är BMX?

BMX, som står för bicycle motocross, är en cykeldisciplin som lämpar sig för alla åldersgrupper och förmågor. Sporten har utvecklats sedan den skapades, och BMX cyklar kan nu ses över hela världen. BMX är en actionsport för alla och är inte begränsad till barn och tonåringar. Precis som många andra actionsporter har BMX blivit mer än bara en sport och är nu också en livsstil och kultur.

Vem uppfann BMX cyklar?

BMX utvecklades som en mer ekonomisk överkomlig och lättillgänglig form av motocross i Kalifornien på 1970-talet. Sporten blev snabbt populär i USA och spreds därefter över hela världen. Det finns ingen enskild uppfinnare av BMX cykeln, men pionjärer som Bob Haro och Scot Alexander Breithaupt bidrog till att den utvecklades till den sport den är idag.

Anpassa din setup

En av de bästa sakerna med BMX är den frihet du har att ändra och uppgradera din setup. Nästan allt på din cykel kan anpassas, och om du verkligen känner dig säker kan du bygga en helt ny cykel från grunden. Se bara till att du har rätt BMX-verktyg innan du börjar.

På SkatePro har vi delat upp våra BMX-delar utifrån vilken roll de har på din cykel. I vår kategori Styrning har vi till exempel allt du behöver för att se till att du kan svänga smidigt, inklusive styren, gafflar och styrstänger. På vår sida Drivlina hittar du det du behöver för att generera den viktiga framåtgående rörelsen.

På vår guide-sida har vi gjort flera videor som hjälper dig med många olika installationer som rör BMX. Om du har några tvivel är du naturligtvis välkommen att kontakta oss eller en lokal expert.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor