Tillbaka till skolan
Specialerbjudanden och rabatter  -  Visa erbjudanden
×
Meny

BMX Däck

  Filter
Färger
Varumärken
Hjul diameter
Däck bredd
Hopfällbar
Däck tryck
Föregående
Nästa
Sida 1 av 6

Vad är freestyle BMX däck för något?

Ett par schyssta däck är nyckeln till att ha kul på din BMX. Freestyle BMX däck är gjorda för att vara starka, hållbara och ge det grepp som krävs för att utföra olika tricks. Rätt par däck ger dig bättre självförtroende vilket hjälper dig att utvecklas som åkare. Dessa BMX däck är lämpliga för alla de olika disciplinerna inom freestyleåkning, såsom flatland, street och park. Det finns ett enormt utbud av olika färger och mönster, vilket innebär att däck för freestyling är ett utmärkt sätt att anpassa din setup och sticka ut från mängden.

Hur mycket luft du bör sätta i däcken beror på den enskilda modellen. Se därför till att kontrollera det föreslagna PSI värdet för just dina däck. Detta finns vanligtvis i en produktbeskrivning eller på sidan av däcket.

Freestyle BMX däck kan antingen vara foldable eller non-foldable. Vikbara däck är lätta och ofta tillverkade av superstarkt Kevlar-material, men är vanligtvis dyrare än icke-fällbara däck.

Vad är speciellt med BMX däck?

Förutom att de är mindre finns det flera andra skillnader mellan BMX däck och andra sorters cykeldäck. De är mycket bredare än däck för landsvägscyklar för att ge bättre grepp och ökad dämpning. Jämfört med mountainbike däck har freestyle däck mycket grundare mönster.

Vilke BMX däck ska jag ha?

När du väljer BMX däck bör du tänka på bredd, diameter och mönster. Diametern på BMX hjul är vanligtvis mellan 12 och 29 tum, där BMX däck på 20 tum är vanligast. BMX däck är kända för att vara robusta och tjocka och har vanligtvis en bredd på mellan 1 och 2,5 tum. Att ha en bredd på omkring 2 tum är vanligast. Detta ger dig ett däck med bra balans och kontroll.

När det gäller grepp mönster varierar dessa från modell till modell. BMX däck med djupare mönster ger dig bättre grepp och kontroll. Grundare mönster ger dig lägre motstånd, och högre hastighet.

Om du är mer intresserad av att BMX racing kan du kolla in vårt sortiment av Race BMX Däck.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor