×
Meny

BMX Däck

  Filter
Färger
Varumärken
Hjul diameter
Däck bredd
Hopfällbar
Däck tryck
Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

Starka BMX däck av hög kvalitet är viktigt

Ett par robusta BMX däck är viktigt för din upplevelse när du åker med din cykel. Med ett bra par BMX cykeldäck får du även det självförtroende som behövs för att utöva tricks och utvecklas som åkare.

BMX däck gjorda för freestyle stilar så som flatland och street är designade för att vara hållbara samt ge dig utmärkt stabilitet när du utför tricks på platt och jämnt underlag.

Så väljer du rätt storlek av BMX cykeldäck

BMX cykeldäck och hjul för Freestyle BMX cyklar finns i storlekarna 16'' till 29''.

20 '' är dock den vanligaste storleken och föredras av de flesta åkare. Om du är ett barn under 12 år kan det vara en idé att gå efter ett mindre par BMX cykeldäck.

Bredden hos ett BMX däck är vanligtvis mellan 1" och 2.4". Storleken på den innerslang som ska användas finns angiven i produktbeskrivningen. De flesta BMX slangar passar alla däckbredder.

Däckets mönster varierar från modell till modell. BMX däck med mycket mönster ger ett bra grepp. Mindre mönster ger mindre motstånd, och därmed en snabbare cykel. De flesta freestyle BMX cyklar har breda däck med mycket mönster för att få ett bra grepp.

Hur mycket tryck bör man pumpa ett BMX cykeldäck med?

Så hur mycket luft ska jag pumpa i mina BMX däck? - Frågar du kanske dig själv. Vi rekommenderar att du tittar på rekommenderat PSI värde för dina BMX cykeldäck, vilket i de flesta fall finns på sidan av hjulet.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor