Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

BMX Däck

  Filter
Färger
Varumärken
Hjul diameter
Däck bredd
Hopfällbar
Däck tryck
Föregående
Nästa
Sida 1 av 6

Bra att veta

Vad är BMX däck?

Ett par solida däck är nyckeln till att ha kul på din BMX. Rätt par däck ger dig självförtroende och hjälper dig att utvecklas och utvecklas som cyklist oberoende av vilken disciplin du ägnar dig åt. I freestyle-miljön finns däcken i ett stort antal olika färger och mönster, vilket innebär att de är ett utmärkt sätt att anpassa din setup och sticka ut från mängden.

Hur mycket tryck du bör sätta i däcken beror på den enskilda modellen. Se därför till att kontrollera det föreslagna PSI-talet för dina däck. Detta finns vanligtvis i en produktbeskrivning eller på sidan av däcket.

BMX-däck kan antingen vara vikbara eller icke vikbara. Vikbara däck är lätta och ofta tillverkade av superstarkt Kevlar-material, men är vanligtvis dyrare än icke-vikbara däck.

Vad är speciellt med BMX däck?

Förutom att de är mindre finns det flera andra skillnader mellan BMX-däck och andra typer av cykeldäck. De är i allmänhet bredare än däck för landsvägscyklar för att ge bättre grepp och dämpning.

Den största skillnaden mellan freestyle- och race BMX-däck är att race-däck är gjorda för att vara lätta, smala med ett blockigt slitbanemönster som är optimerat för dirt track. Detta står i kontrast till freestyle-däck, som är utformade för att vara smoother för att maximera ditt grepp på hårda underlag.

Vilka BMX däck ska jag köpa?

När du väljer BMX-däck bör du ta hänsyn till diameter, bredd och slitbanemönster. En BMXs hjuldiametrar är vanligtvis mellan 12 och 29 tum, men 20-tums BMX-däck är vanligast.

Freestyle BMX-däck är kända för att vara tjocka och har vanligtvis en bredd på mellan 1 och 2,5 tum, där en bredd på cirka 2 tum är vanligast. Detta ger dig ett däck med bra balans och kontroll. Race-däck är vanligtvis tunnare för att minimera vikten och minska rullmotståndet.

När det gäller slitbanemönster varierar dessa från modell till modell, och du bör välja utifrån den disciplin du utövar. Ett slitbanemönster med hög profil ger mer grepp på grusvägar, dirt tracks och skogsstigar, medan lågprofilmönster ger mindre rullmotstånd på asfalt och betong, samtidigt som det ger tillräckligt med grepp för att starta vissa stunt.

Om du har fått tag på några nya däck men inte vet hur du ska sätta dem på dina hjul, kolla in vår snabbvideo om hur man monterar BMX däck.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor