×
Meny

Cruiser board hjul

  Filter
Färger
Varumärken
Hjul diameter
Hjul hårdhet
Hjulbredd

Hjul för Penny board och cruiser board: Nyckeln till en mjuk åkning

Dina cruiserboard-hjul eller Pennyboard-hjul är en av de viktigaste delarna för att skapa en bra åkupplevelse. I vårt breda urval av hjul för Pennyboards och cruiserboards för både brädor i vinyl och trä, hittar du hjul i olika storlekar, färger och nivåer av hållbarhet.

Hjul för Pennyboards och cruiser longboards är större och mjukare än hjul för traditionella skateboards och erbjuder en mjukare åkning på grov terräng. Dessutom ger den större diametern mer fart och det mjukare uretanet ger bättre grepp. Detta är fördelaktigt för cruiser-stilen.

Få rätt form för Pennyboard-hjulen

Formen på hjulen bestämmer hur mycket grepp de blir mellan brädan och vägen. När du glider runt på din cruiser skateboard eller Penny board vill du ha hjul med squared lip, vilket ger dig maximalt med grepp tack vare den breda kontaktytan med vägen. I och med det breda greppet, har denna typ av hjul mindre tendens att glida ut.

Cruiser-hjul: Tillräckligt hårda för gatorna?

En annan sak att tänka på, när du köper en cruiser skateboard, en Penny board eller en mini skateboard är hårdheten på hjulen. Hårdheten mäts genom att använda en durometer-skala. Durometer-skalan går från 1a-100a, där 100a är det hårdaste hjulet du kan köpa.

Vi rekommenderar att du köper ett hjul med hårdhet mellan 78a-87a. Hjul i denna intervall är mjuka och fungerar för grova ytor så som asfalt och betong. Dessutom ger de bra grepp och rullar över sprickor och småsten utan problem.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor