Vinter erbjudande
Spara upp till 60%  -  Mer än 1000 nedsatta varor!  -  Klicka här
×
MENY

Klistervalla

  Filter
Temperatur

Klister är valla för fästzonen

Fästzonen är det område på skidan som du trycker ner i snön när du gör de frånskjut som får dig att komma framåt. På de flesta skidor går denna zon från hälen på pjäxan och 40 - 50 cm framåt på skidan. Fästzonen ska inte vidröra snön när du glider framåt utan att göra ett frånskjut. Om så är fallet får du onödig friktion och slösar mer energi än du behöver.

Klister används när spåren är för hala för att vanlig fästvalla på burk ska greppa i snön. Klister används istället för burkvalla i fästzonen, och har en konsistens som påminner om lim. Generellt kan man säga att klister bör användas med försiktighet och vid varma temperaturer. Det är också toppen när snön har smält och sedan frusit igen.

SkiGo Klister är ett bra val

Innan du börjar använda klister är det viktigt att du har en metod för att ta bort det eller förhindra att det kommer där det inte hör hemma. Det kan bli en klibbig röra, men trots rykten och skräckhistorier är klister en god vän. Särskilt när snön börjar smälta om våren. Då kan du använda klister för att förlänga säsongen och ge dig ytterligare dagar eller veckor i skidspåren.

Som du kanske har märkt har vi flera sorters klister från SkiGo. Vi anser att SkiGo tillverkar några av de bästa klistren på marknaden, och därför har vi valt att lägga vårt förtroende till detta märke.