×
Meny

Klister

  Filter
Varumärken
Temperatur

Klistervalla - den klibbigaste fästvallan av de alla

Klistervalla är en slags fästvalla som används för att ge extra fäste på snön. När snöförhållandena är mycket isiga eller mycket våta kan vanlig fästvalla inte greppa snön ordentligt, så kan klister appliceras ovanpå fästvallan för att öka fästet. Det finns olika typer av klister för olika temperaturområden så välj ett vax enligt de temperaturer du ska åka skidor i.

Hur applicerar jag klister?

Klistret kommer i en tub som liknar en tandkrämsförpackning. Börja med att dutta små mängder i fästzonen, precis under bindningen med cirka 1 cm mellanrum. Därefter kan du ta en skrapa, ett vallajärn eller tummen för att sprida vaxet över fästzonen till ett tunt lager. När klistret är jämnt fördelat så ska det bara svalna så är du redo att ge dig ut i spåren. Alternativt kan du köpa klister på sprayburk som är mycket snabbare och en enklare process.

Andra produkter för klassisk längdskidåkning är glidvalla, skrapor och borstar. Om du är intresserad i dessa produkter kan du spana in vår Glidvalla och Underhåll för Längdskidor.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor