×
Meny

Off-Road Inlines & Nordic Skates

Åkning i grov terräng med Nordic skates?

Nordic skates är en typ av inline som är speciellt anpassad för åkning off-road. Nordic Skating är en kombination av Nordic Walking, längdskidåkning och inlines åkning. Stavar används vanligtvis för drivkraft och stabilitet. Tekniken påminner mycket om som används vid längdskidåkning. Nordic skates som även kallas off-road inlines är till för inline åkarna som är ute efter en ny stil och skidåkarna som vill träna vidare när säsongen är över. Om du är mycket ambitiös med din träning så är rullskidor även ett alternativ, dessa är längre än Nordic skates och påminner mycket om längdskidåkning. Nordic skates gör det möjligt att åka i terräng som annars inte är möjlig och är även en riktigt bra träningsform.

Fördelarna med off-road inlines

Du kan använda de flesta typer av inlines för Nordic skating. De du finner i denna kategori är speciellt anpassade för syftet då de har ett inbyggt bromssystem för optimal träning.
Off-road inlines har vanligtvis 2 luftfyllda hjul och kängan är placerad i mitten. De stora luftfyllda hjulen gör det lätt att åka off-road.

Nordic skates kommer med en hård känga som tillför extra skydd. Off-road inlines har en speciell broms som gör att bromsklossen pressar mot hjulet. Bromsklossen kan bytas ut.

När du väljer stavar till dina off-road inlines är det viktigt att du väljer korrekt längd. Ett enkelt sätt att vara på den säkra sidan är att börja med ett par justerbara stavar som du kan justera tills du hittat en bekväm längd. På så sätt kan du även dela stavar med en annan åkare.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor