×
Meny

Nordic inlines

Vad är Nordic skating?

Nordic skating är en kombination av stavgång, längdskidåkning och inlines. När du kör Nordic Skates, använder du stavar för att få extra fart och stabilitet. Tekniken är mycket lik den som åker längdskidor. Nordic skates är både för åkare som vill prova på nya aktiviteter på inlines och för skidåkare som också vill träna untan för sässongen. Om du är ännu mer ambitiös med din träning, finns det också rull skidor, som är ännu längre och kännertecknas mer på längdskidor på långfärdsskridskor. Det finns många fördelar med Nordic skating. Förutom att du kan stå på inlines i områden som normalt inte vanliga inlines kan, så är Nordic skating också en mycket effektiv form av motion.

Fördelarna med Nordic skates

Du kan använda nästan alla typer av inlines till Nordic Skating. Men Nordic skates som du hittar i denna kategori är speciellt lämpliga, både för att de har ett bromssystem inbyggd (för bättre träning) och eftersom de har lufthjul och därför kan användas för off-road Nordic skating.

Inlinen har vanligtvis endast två hjul och kängan är placerad mellan dem. De har mycket stora lufthjul som gör det möjligt att köra både på väg och i terräng. Kängan är tuff och ger bra stöd. Dessutomhar Nordic skates ett bromssystem där bromsarna går mot hjulet när inlinen ska bromsa. Bromsklossen kan ersättas.

När du väljer stavar för Nordic Skating är det viktigt att du väljer en stav med rätt längd (inte samma längd som Nordic Walking).

SkatePro