×
Meny

Nordic Skates/ Off-road Inlines

Vad är nordic skates?

Är det möjligt att åka inlines på en grusig och jordig väg? Absolut. Du behöver bara ett par nordic skates, även kallade offroad inlines, vilket i princip är inlines gjorda för ojämn och tuff terräng. De kan användas uppe bland lederna på berget eller i skogen för att navigera sig bland träden. Med stora luftfyllda däck är dessa gjorda för all typ av terräng och förser dig med optimalt grepp på kullersten, grovt underlag och till och med på våt mark. Nordic inlines passar dig utmärkt om du önskar ett utmattande träningspass för hela kroppen.

Oavsett säsong, terräng eller väder är offroad inlines perfekta för att utforska nya miljöer och njuta av naturen året om. Ett toppenval för de som önskar ta sig utanför stadsmiljön och uppleva nya äventyr utomhus.

Välj rätt offroad inlines

Att välja rätt offroad inlines för dina offroad äventyr hänger en del på din åkstil och dina önskemål. Generellt sätt brukar offroad skating delas upp under två slags åkstilar - cross country och downhill.

Med ett setup som liknar vanliga inlines har downhill orienterade nordic skates en kraftig ram som ska motstå en hel del stötar och slag. Utrustade med två eller tre hjul, tål dessa inlines höga hastigheter samtidigt som de är lätta att manövrera när du rullar genom skogen eller fram på grusvägen.

Cross-country nordic skates påminner en del om rullskidor, fast med två luftfyllda däck som gör det enklare att bemästra vildmarken. Deras ramar är byggda för att erbjuda stabilitet och grym kraftöverföring. Dessutom är cross-country nordic skates utrustade med en vad- eller cuffbroms för extra säkerhet.

Offroad skates har oftast en standard diameter mellan 125mm till 150mm, men vissa cross-country modeller har enda upp till 200mm. Linern är vanligtvis värmeformbara för ökad komfort och bättre passform.

Är du intresserad i utomhusåkning på lite slätare ytor? Om ja, så finner du även Rullskidor på vår hemsida - både till skate och klassisk åkning.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor