×
Meny

BMX Nav

  Filter
Färger
Varumärken
Nav
Axel diameter
Driver sida
Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

Vad är ett fram- och bak nav till BMX?

BMX nav sitter i mitten av fram och bakhjulet på en BMX cykel. Navet sitter fast i ramen på cykeln med hjälp av hjulaxlarna och i fälgen med hjälp av ekrarna. Syftet med fram navet är att tillåta framhjulet att snurra fritt, medans det bakre navet består av ett antal fler delar, såsom en driver, spärrar och fjädrar. Dessa delar är det som får hjulet att snurra när åkaren trampar.

Skillnaden mellan ett freecoaster nav och ett kassette nav

När du ska välja ett nytt bak nav till din BMX, måste du välja mellan ett freecoaster eller kassette nav. Det ena systemet är inte bättre än det andra, men om du tar hänsyn till din åkstil kan det hjälpa dig välja vilket som passar dig bäst.

BMX FREECOASTER NAV

Den viktigaste att nämna här är att freecoaster nav tillåter dig att rulla baklänges utan att behöva trampa. Det är ett måste om du vill öva på fakie tricks och åka baklänges. Nackdelen med ett freecoaster nav är det "slack" som finns. Detta betyder att när du börjar trampa är det en liten fördröjning innan navet kopplar i sig.

BMX KASSETTE NAV

Med ett kassette nav får du omedelbar inkoppling. Detta tillåter dig att accelerera snabbare och gör det lättare för nybörjare att lära sig bastrick som bunny hops och manuals. Nackdelen är att du måste trampa när du rullar baklänges, och du måste ha dina fötter i jämnhöjd innan du hoppar tillbaka runt.

Right hand drive VS left hand drive

Till sist, bak nav kan vara gjorda för right hand drive, left hand drive eller båda. Vilken du väljer är ett personligt val, men många åkare väljer att ha left hand drive om de grindar mest på högersida, eller att ha right hand drive om de grindar mest på vänstersida. Man utför grinds med pegs som sitter fästa på axeln på navet, men de flesta BMX cyklarna kommer inte med dem.

Om du skulle vilja ha pegs för att utföra grinds med din BMX, kolla då in våra BMX Pegs.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor