×
Meny

BMX Handskar

Sortering
Färger
Varumärken
Storlek
Reset

Sortering

Använd

Färger

ResetAnvänd

Varumärken


ResetAnvänd

Storlek
ResetAnvänd

Vad är BMX handskar?

Att ha ett par bra BMX handskar spelar en viktig roll oavsett om du är en BMX freestyle, racing eller dirt jump åkare. Handskarna är tunna och flexibla så att du har fullt rörelseomfång med dina fingrar, men är tillverkade av slitstarka material som syntetiskt läder och polyester för att skydda dina händer om du faller. De bästa BMX handskarna har även greppegenskaper vid fingrarna och handflatan. Detta ger dig mer kontroll över bromsarna och styret, samt spins för dig som gillar freestyle.

Andra egenskaper du finner hos BMX handskar är ventilationshål för att undvika svettiga händer, samt förstärkt material vid tummarna för ökad hållbarhet.

Välj BMX gloves av rätt storlek

Med ett par BMX gloves som sitter bra får du mest komfort och kontroll under dina sessions. Om handskarna är för stora eller för små så riskerar du att förlora smidigheten du behöver för tricks och användning av bromsarna. BMX handskar finns tillgängliga i varierande storlekar, och vanligtvis finns det en storleksguide på de individuella produktsidorna som hjälper dig att hitta rätt mått. Ett nytt par handskar ska sitta tight när du sätter på dem för första gången, men inte för tight. De kommer att töjas lite med tiden, och vissa modeller har kardborreband för ännu bättre passform.

När du faller är det vanligt att knäna får en smäll. De bör därav också vara skyddade, så kolla in våra Knäskydd - BMX.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor