MENY
×

Längdpjäxor - Skate

Skatepjäxor är styvast

Längdpjäxor för skate skiljer sig från längdpjäxor för klassisk åkning genom sin styvare utformning. Anledningen till detta är det specifika rörelsemönstret vid skate, som innebär större påfrestning för fotlederna. Därför har skatepjäxor ett styvt vriststöd i antingen carbon eller plast. Förutom det har skatepjäxor också styvare sulor, som gör det lättare att få mer energi ur dina frånskjut.

Generellt kan man säga att ett par skatepjäxor är mycket stabilare än en klassisk längdpjäsa, och det är nästan omöjligt att hitta en utformning som är för styv. Med det sagt är det viktigt att du hittar ett par pjäxor som passar perfekt och inte trycker på foten. Vissa modeller är lite bredare i sin design, perfekt för åkare som välsignats med fötter som är lite större än genomsnittet.

Både för längdskidåkning och rullskidåkning

Några av våra pjäxor för skate kan användas till både längdskidåkning och rullskidåkning. Detta innebär att du får dubbelt värde för pengarna, eftersom du kan använda pjäxorna året om - givet att du är en hängiven rullskidåkare såväl som skidåkare. Om du väljer att träna och slipa din form på rullskidor under sommaren, kommer det ha märkbar effekt på din längdskidåkning.