×
Meny

Skatepjäxor

  Filter
Varumärken
Sko storlek
Kompatibla Bindningar
Skid Typ

Bra att veta

Skatepjäxor är styva och starka

En skatepjäxa är en viktig del av din utrustning vid skate längdskidåkning. De är designade med starka sulor och säkert ankelstöd med hjälp av remmar och spännen. Dessa egenskaper hjälper med att hantera rörelsen och energin som skapas vid skate tekniken, vilket är liknande åkning med skridskor.

Sulorna hos dina skatepjäxor visar även vilket typ av bindningssystem som de är kompatibla med. De två vanligaste systemen är NNN (New Nordic Norm) och SNS (Salomon Nordic System). Om du redan äger ett par skate skidor med bindningar, så skal du leta efter ett par pjäxor som passar till dessa.

Kan en klassisk pjäxa användas för skate åkning?

Pjäxor för klassisk stil har en del likheter med skatepjäxor men de erbjuder inte samma stöd som behövs vid skate åkning. Rörelserna är annorlunda och det används mer tryck i sidled vid skate vilket kräver extra stöd för bästa kraftöverföring. Ett starkt stöd i sidled hos dina skatepjäxor kan göra en stor skillnad för din prestanda.

Om du inte är helt säker på om du önskar att börja med längdskidåkning för klassisk stil eller skate stil, så är en kombi pjäxa något att överväga. En kombi pjäxa kan användas för både klassisk stil och skate, vilket ger dig möjlighet för att prova på de olika stilarna innan du spenderar hela budgeten på specialiserad utrustning.

Besök Skatebindningar för att hitta ett par passande bindningar till dina skatepjäxor.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor