×
Meny

Freestyle BMX Cyklar

  Filter
Färger
Varumärken
Hjul diameter
Ram Top Tube
Nivå
Nav
Föregående
Nästa
Sida 1 av 4

Bra att veta

Freestyle BMX cykel

BMX freestyle är en kreativ sport där du fokuserar på att utföra tricks och stunt med din BMX cykel. Du kan använda olika hinder, eller utföra tricks endast med hjälp av din cykel på platt mark.

I denna kategori finner du allt du behöver för att åka freestyle BMX cykel. Vi har ett stort utbud av freestyle BMX delar, om du behöver reparera eller uppgradera din utrustning. Om du letar efter en ny cykel har vi även ett stort antal kompletta BMX cyklar från de starkaste märkena i branschen.

Det var först under 1970 talet som en freestyle BMX cykel blev omtalad, då BMX åkare började att utföra tricks i samma områden som skateboard åkare.

Freestyle BMX sporten innefattar flera olika stilar, så som Dirt/Trails, Street, Park och Flatland. Oavsett vilken stil du är mest intresserad av så har vi BMX delar som passar dig och dina behov.

BMX cykel för street

Du kan använda en freestyle BMX cykel för tricks runt om i din omgivning, liksom du skulle använda en trick sparkcykel, skateboard eller aggressive skates. När du kör street använder du vanligtvis rails, trottoarkanter och banks när du vill grinda och utföra tricks.

BMX freestyle i park

Om du föredrar att utföra tricks i skateparken är det även en möjlighet. Ramper och rails är perfekta hinder för en BMX åkare.

Flatland BMX - På platt underlag

Flatland stilen skiljer sig från de flesta andra freestyle typerna, då det utförs på platt, jämnt underlag. Teknisk färdighet och utmärkt balans är viktiga kriterier för dessa stunt. En freestyle BMX cykel måste vara stark då åkaren ofta balanserar på ramen eller på pegs som fästs på hjulen. Flatland stilen kombinerar tricks med element från breakdance i ett konstnärligt utförande.

Dirt Jumps - En BMX cykel för off-road

När du kör trails, hoppar du från en dirt bank till nästa samtidigt som du utför tricks i luften. Även om trails och dirt är väldigt lika varandra så finns det vissa skillnader. När du kör trails så strävar du efter att skapa ett flyt och utföra komplicerade tricks. När du kör dirt är de dirt banks du hoppar på typiskt större, vilket gör de stunt du utför mer riskabla.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor