×
Meny

Freestyle BMX Cyklar

  Filter
Färger
Varumärken
Hjul diameter
Ram Top Tube
Nivå
Nav
Föregående
Nästa
Sida 1 av 4

Bra att veta

Vad är en freestyle BMX cykel?

Freestyle BMX-cyklar används för att utföra tricks, hopp och stunts och kan köras antingen på gatan eller i skateparken. Freestylecyklar, som ibland kallas trickcyklar, känns igen tack vare det stora styret och de små, tjocka däcken.

Cyklarna är byggda för att vara starka och robusta för att klara alla stötar som kommer med denna typ av BMX-cykling. Ramarna är vanligtvis byggda av superhållbart kromoly- eller Hi-Ten-stål, vilket gör dem tyngre än lätta race BMX-cyklar.

De olika stilarna av Freestyle BMX

Under årens lopp har freestyle BMX expanderat till att omfatta flera olika stilar. Även om dessa varierar från varandra finns det inga fasta regler för dem och det finns en betydande överlappning.

STREET BMX

Street BMX är till för att utföra tricks och stunts på gator och i stadsområden, precis som skateboarding och aggressive skating. När du åker på gatan använder du föremål som rails och trottoarkanter för att grinda och göra stunts.

PARK BMX

Park BMX äger vanligtvis rum i skateparker och målet är att utföra tricks på hinder som ramper och rails. Park BMX kan äga rum i en multifunktionell skatepark eller en arena som är byggd speciellt för BMX-cyklar.

VERT BMX

Här är målet att utföra stunts och lufttricks på en vertramp, som i princip är en stor halfpipe med en vertikal övre del. Förarna går från ena sidan av halfpipe till den andra och försöker få så mycket lufttid som möjligt för olika trick. Den har ett rykte om sig att vara den mest extrema och svåraste stilen av freestyle BMX.

FLATLAND BMX

I Flatland BMX strävar förarna efter att utföra trick och snurrar på släta ytor. Det finns inga ramper och rails, och flatland anses ofta vara den mest konstnärliga av alla freestyles. Många flatlandförare deltar även i andra typer av freestylekörning.

Om freestyle är din passion ska du ta med dig en uppsättning BMX skydd för att shredda utan rädsla.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor