×
Meny

Freestyle BMX Cykler

  Filter
Färger
Varumärken
Hjul diameter
Ram Top Tube
Styr höjd
Nav
BMX broms inkluderad
Föregående
Nästa
Sida 1 av 3

Bra att veta

Freestyle BMX

Freestyle BMX är en kreativ sportsgren, där det gäller om att göra tricks antingen vid hjälp av hinder eller endast vid användning av cykeln på jämnt underlag. Freestyle BMX vann fram i mitten av 1970, där många åkare började att utföra tricks på deras cyklar i samma områden och i samma stil som skatare.

Freestyle BMX täcker över flera olika discipliner, även inkluderat Trails/Dirt, Street, Park och Flatland.

Trails/Dirt BMX

När man kör trails kör man på jordbanor med olika slags jordforhöjningar. Här gäller det om att komma över hinder och samtidigt utföra tricks i luften. Dirt och Trails likar varandra, men der är aändå några olikheter. Där åkare, som kör trails, som regel försöker att skapa flow och göra avancerande tricks, vill åkare, som kör Dirt, som regel köra på högre, mer oregelbundna förhöjningar och försöka att göra vilda tricks.

Street BMX

Ungefär som man kan göra tricks i stadsmiljö med sparkcykel, skateboards och aggressive skates, kan man också använda sin Freestyle BMX cykel till detta. När du kör Street, använder du typisk räcken, kantsten och forhöjningar, när du ska grinda och göra tricks.

Park BMX

Om du är mest till att göra tricks i skateparken är det också en möjligt. Långt de flesta hinder, rampar och rails kan också används av BMX körare.

Flatland BMX

Flatland skiljer sig en del från de andra freestyle discipliner, då alla tricks föregår på platta områden och jämna underlag. De tricks, som görs, görs inte i hög fart, men kräver däremot stor teknisk kunskap och bra balans. Cyklar, som används till Flatland, ska vara extra starka, då åkaren ofta balancerar på själva ramen eller på påsatta pegs. Flatland är en form för konstnärliga uttryck, där integrerar elementen från breakdance i utförningen av tricks.

Läs produktbeskrivningen av den kallade Freestyle BMX cykel för att hitta ut av, vilken disciplin som passar dig bäst.

SkatePro