×
Meny

Sparkcykel deck

  Filter
Färger
Varumärken
Deck längd
Deck bredd
Dropout Form
Vikt
Föregående
Nästa
Sida 1 av 4

Bra att veta

Vad är kickbike decks?

Decket är det du står på när du kör din sparkcykel. Hur ditt deck känns kommer att påverka hela din åkupplevelse, så det är viktigt att skaffa ett som passar din stil. Moderna deck är vanligtvis tillverkade av aluminium, vilket garanterar en hållbar och lätt produkt. Dessutom går det inte att fälla ihop deck till tricksparkcyklar, vilket garanterar en robust konstruktion.

Att välja rätt deck till din sparkcykel

Deck till tricksparkcyklar finns i olika former och storlekar, vilket ger olika typer av åkupplevelser. När du skaffar ett nytt deck bör du ta hänsyn till längden, bredden och vikten. Decklängderna varierar från cirka 46 cm (18 tum) till 60 cm (23,5 tum). Längre deck är naturligtvis bekvämare att stå på och ger dig mer av en hävstångseffekt för att hoppa högre upp. Kortare deck är bättre för tricks som tailwhips, ger lättare rotationer och ger dig mer kontroll.

När det gäller deckbredder är du bortskämd med valmöjligheter. Även om kompletta sparkcyklar vanligtvis kommer med en deckbredd på mellan 10 cm - 12,7 cm (4"-5"), finner du nu några deck som är bredare än 16,5 cm (6,5"). Med ett bredare deck blir det lättare att grinda på avsatser och räcken, medan smalare deck vanligtvis är lättare. En faktor att ta hänsyn till här är naturligtvis din egen storlek. Om du är längre och har större fötter är det vettigt att välja en bredare modell.

Den sista saken att ta hänsyn till är vikten. Tyngre deck kommer att vara starkare och tåligare, medan ett lättare deck kommer att vara lättare för dig att hantera vid tricksande.

Är deck till sparkcyklar universella?

Kort sagt - nej. När du köper ett deck måste du kontrollera de enskilda specifikationerna för att se till att det är kompatibelt med resten av dina delar. De delar av din sparkcykel som du måste kontrollera om det passar är headsetet, hjulen och framgaffeln. Se till exempel till att bromsen och formen kan rymma storleken på dina hjul.

Om du önskar ta reda på mer information kan du läsa vår guide: Köp av bräda till sparkcyklar.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor