×
Meny

Longboard Kullager

  Filter
Varumärken
Kullager precision
Lager typ
Spacers

Longboard kullager kan göra hela skillnaden

Longboard kullager är små komponenter som får hjulet att snurra på axeln. Att få rätt kullager är viktigt - de kan göra stor skillnad när det kommer till hastighet och känsla när du åker på din longboard.

Longboard kullager är universella och fungerar med alla typer av hjul. De är de samma som skateboard kullager men du kan komma att behöva större spacers om du har större longboard hjul.

Detta betyder dock inte att alla kullager är identiska. Kullager tillverkas i ett flertal olika material och de vanligast förekommande är rostfritt stål, keramik eller titan. Stål kullager är de vanligaste av dessa och även de billigaste, keramiska longboard kullager ger vanligtvis snabbare acceleration och håller längre.

ABEC systemet - hur fungerar det?

Ett av de största valen när det kommer till longboard kullager är vilken ABEC nivå du ska välja. Många tror att högre ABEC nummer betyder att kullagret är snabbare men det är inte riktigt. ABEC numret är faktiskt ett mått på lagrets tolerans, och ju högre siffran är, desto större är lagrets precision och effektivitet. Det betyder att ett lager med högre ABEC nummer bör ge dig en jämnare och mer flödande åk upplevelse. Detta kan visserligen påverka hastigheten, men hur snabbt ett lager kan snurra påverkas också av andra faktorer som åkarens vikt.

Alla lager har inte en ABEC nivå men det betyder inte att de är dåligt konstruerade. Det finns många högkvalitativa lager utan lagerklassificering som används på högsta nivå inom longboarding.

Oavsett vilka kullager du har så är det viktigt att hålla dem rena. Om du är osäker på hur du rengör dem så borde du kolla in våran guide för Rensning och smörjning av kullager.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor