×
Meny

Hockeypuckar

  Filter
Varumärken

Ishockeypucken är standard - och något man måste ha

Utan puck - ingen match. Denna lilla gummibit gör all action, och även om den kommer i olika utseenden är reglerna kring hockeypucken väldigt strikta. En godkänd hockeypuck är 25 mm tjock (1 in), 76 mm (3 in) i diameter, och väger mellan 156 och 170 g (5.5 - 6 oz). Om en puck skiljer sig från detta, är det ingen idé att träna med den, eftersom du kommer spela med en annan puck på match.

Vad finns inuti en hockeypuck?

Det huvudsakliga materialet inuti en hockeypuck är vulkaniserat gummi. Gummit har genomgått en kemisk behandning som gör det väldigt motståndskraftigt gentemot slag och annan tuff hantering. Förutom vulkaniserat gummi är det ingenting inuti pucken. Varken stål eller sand i mitten. Materialets konsistens - igen - bidrar till puckens hållbarhet och livslängd.

Innan en hockeymatch eller ett träningspass, förvaras pucken oftast i minusgrader för att förhindra att den studsar under matchen eller träningen.

Vad hände med brandpucken?

Vissa av er kanske minns den så kallade brandpucken som kom under tidigt 1990-tal. Den tillverkades i ett annat material för att öka synligheten i TV-rutan.

Den blev ganska kortlivad eftersom den inte nämnvärt ökade upplevelsen för åskådarna. Dessutom gjorde den strukturella förändringen pucken mer benägen att studsa av isen, och mycket svårare för målvakten att fånga pucken. Det är anledningen till att vi såg en ökning i antal mål under den perioden.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor