×
Meny

Race BMX headset

  Filter
Färger
Varumärken
Headset-type
Starnut
Kompressions Bult

Ett Race BMX-headset är mer än bara lagren

För att vrida styret på en racing BMX, behövs ett BMX-cykel headset. Ett BMX-headset är tillverkat av lager, en c-ring och en topplock. I vissa fall ingår headsetavstånd. Detta kommer att anges i produktspecifikationerna. Vissa cyklar och eftermarknadsramar har även integrerade headset som hjälper till att förbättra rengöring och förbättra renare utseende.


Ska jag välja ett stängt eller slutet headset?

Den viktigaste delen av BMX cykel headset är lagren. Headset levereras vanligtvis med antingen förseglade eller slutna lager. Det finns en stor skillnad mellan de två, på ett förseglat lager kan inte lagret öppnas för rengöring, men då det är förseglat, är det typiskt inte nödvändigt att rengöra dem.

Stängda lager kan å andra sidan öppnas för rengöring genom att avlägsna gummilamporna


Ge ditt nya BMX-headset en bra smörja

När du byter ut ditt BMX-headset, rekommenderar vi att du smörjar in de nya delarna. Detta kommer att göra den renare och den ersättande lättare nästa gång. Fettet är ännu viktigare. Om du har ett slutet BMX-headset, var du vill kunna öppna headsetet för rengöring eller byte av laddarna.

Håll det ordentligt

Vi rekommenderar att du spänner ditt BMX-cykel headset en gång i taget. Ett Löst headset är vanligt men kan fixas mycket snabbt. De verktyg du behöver ha är beroende av BMX-cyklarna och headsetet, men en 6mm allen nyckel är den mest förekommande. Börja med att förlora dina pinbultar på varje sida av rösten. Din röst borde nu vara fri att rotera. Dra sedan åt kompressionsbulten.

Börja med att långsamt dra åt kompressionsbulten för att ta bort spelningen. Klipp styret fram och tillbaka för att testa om allt spel har gått. När du har tagit bort allt spelar, dra åt röstbultarna och du är redo att rida.

Var försiktig så att du inte dra åt headsetet - Ett headset måste kunna vrida / snurra.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor