×
Meny

Barnskidor

  Filter
Färger
Varumärken
Längd
Bästa användning
Nivå
Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

Bra att veta

Skidor barn - Fördelarna med att köpa egna

Att köpa skidor till dina barn har ett flertal fördelar och kan göra deras upplevelse ute i backen ännu bättre. Istället för att låta skiduthyrningen avgöra har du själv möjlighet för att finna ett par passande barnskidor av önskad kvalitet och design. Dina barn får även möjlighet för att vänja sig vid sin utrustning, vilket ger ett ökat självförtroende.

Olika typer av barnskidor

Att köpa barnskidor är ett enkelt val, då de är designade för att kunna justeras efter olika pjäxor. Om du väljer ett par skidor som inte har bindningar så måste du även välja ett par bindningar som passar till skidan. Liksom skidor för vuxna så delas barnskidor även in i fem kategorier. Det finns slalomskidor, all mountain skidor, twin tip skidor, freeride skidor och race skidor. Skillnaden på de skidor som är för barn är att de tillverkas i kortare längder och är gjorda av lättare samt mjukare material. Det finns inga specifika modeller baserat på kön, men vissa märken använder olika färger för att tilltala olika användare.

Annan skidutrustning barn

Det finns andra delar av utrustningen som även är viktig för barnen när de är ute och åker skidor. När det kommer till säkerhet så är en hjälm något som starkt rekommenderas, det är även obligatoriskt hos många skidskolor. Ett par åtsittande och gott ventilerade skidglasögon hjälper med sikten under snöiga dagar. Utöver det är såklart ett par pjäxor och skidstavar något som är en fördel att köpa.

Vår guide Köp av skidor till barn inkluderar mer generell information om skidor till barn. Du finner även instruktioner kring hur rätt storlek ska väljas med hjälp av guiden.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor