×
Meny

Skidor barn & Slalomskidor barn

  Filter
Längd
Type
Nivå

Bra att veta

Varför köpa skidor till barn?

Många hyr skidor till sina barn den första gången, som de ska iväg på skidsemester. Det är också en utmärkt start, men det finns många fördelar med att köpa barnskidor och skidutrustning. På så sätt kan barnen få erfarenhet med skidutrustning hemifrån innan skid semestern, antingen genom att försöka testa skidor och pjäxor i vardagsrummet eller på den lokala skidbacken, när det är snö. Det bidrar till att ge barn en bra känsla av trygghet. Du är säker på kvaliteten och släpper samtidigt köa och kostnaden för skiduthyrning.

Fördelen med att köpa egna skidor till barn

Fördelen med skidor för barn är att de är gjorda så dom lämpar sig för barnens vikt, fysik och teknik. Även om skidorna är mycket likartade för att åka skidor för vuxna, så skiljer det sig också i att de väger mindre och på samma gång är enklare att manövrera. Om du väljer rätt par skidor för ditt barn, skulle vinsten vara att ditt barn har en snabb och rolig inlärning.

Olika typer av barnskidor

Barnskidor finns i samma typer som vuxen skidor. Nedan följer en sammanfattning av de vanligaste typerna.

All mountain skidor:

All mountain skidor en mycket mångsidig typ av skidor, lämplig för både skidåkning på pisten och har tillräckligt med bredd till att man kan utforska offpiståkning med dem. Denna typ av skidåkning, kommer de flesta barn få en bra upplevelse med.

Racing skidor:

Racing skidor för barn erbjuder komfort och stabilitet i hög fart för avancerade barn. Det är vanligtvis en smalare och något styvare typ av barnens skidor, vilket gör det roligt att köra fort i pisten. De är byggda för att snabbt och korrekt skidåkning på den hårdaste snön.

Twintip skidor:

Twintip innebär att båda ändarna av skidorna är böjda uppåt, vilket gör det lättare att köra tillbaka och göra tricks på pisten och i parken. Twintip har också blivit mer eller mindre standard på de flesta nya freeride skidor. Barn skidor med twintip är generellt större i fram, bak och i mitten, och är också tillverkad av mjukare material för att absorbera stötar av hårda landningar. Fördelarna med att välja twintip innefattar att den höga bakänden inte så lätt fastnar i ojämnheter på pisten, offpist och på boxen i parken.

Välj din kategori av barnens skidor över och utforska vårt breda sortiment av skidutrustning för barn.

SkatePro