×
Meny

Barnskidor och Skidutrustning för barn

  Filter
Färger
Varumärken
Längd
Type
Nivå

Bra att veta

Skidor barn - Vad ska man välja?

Många hyr skidor till sina barn den första gången, som de ska iväg på skidsemester. Det är också en utmärkt start, men det finns många fördelar med att köpa barnskidor och skidutrustning. På så sätt kan barnen få erfarenhet med skidutrustning hemifrån innan skid semestern, antingen genom att försöka testa skidor och pjäxor i vardagsrummet eller på den lokala skidbacken, när det är snö. Det bidrar till att ge barn en bra känsla av trygghet. Du är säker på kvaliteten och slipper samtidigt köa och kostnaden för skiduthyrning.

Fördelarna med att köpa egna skidor till barn

Fördelen med skidor för barn är att de är gjorda så dom lämpar sig för barnens vikt, fysik och teknik. Även om skidorna har egenskaper likt vuxenskidor, så skiljer det sig också i att de väger mindre och på samma gång är enklare att manövrera. Om du väljer rätt par skidor för ditt barn, skulle vinsten vara att ditt barn har en snabb och rolig inlärning.

Barnskidor - Olika typer av skidor efter åkningsstil

Barnskidor finns i samma typer som vuxen skidor. Nedan följer en sammanfattning av de vanligaste typerna.

All mountain skidor:

All mountain skidor en mycket mångsidig typ av skidor, lämplig för skidåkning i pisten men även offpist då skidorna har tillräckligt med bredd för att utforska pudret. Denna typ av skidåkning, kommer de flesta barn få en bra upplevelse med.

Racing skidor:

Racing skidor för barn erbjuder komfort och stabilitet i hög fart för avancerade åkare. Det är vanligtvis en smalare och något styvare typ av barnskida, vilket gör det roligt att köra fort i pisten. De är byggda för högre hastigheter på hårdare underlag.

Twintip skidor:

Twintip innebär att båda ändarna av skidorna är böjda uppåt, vilket gör det lättare att köra tillbaka och göra tricks på pisten och i parken. Twintip har också blivit mer eller mindre standard på de flesta nya freeride skidorna. Barn skidor med twintip är generellt bredare i fram, bak och i mitten, och är också tillverkad av mjukare material för att absorbera stötar av hårda landningar. Fördelarna med att välja twintip innefattar att den höga bakänden inte så lätt fastnar i ojämnheter på pisten, offpist och på boxen i parken.

Välj den kategori du önskar av de ovanstående alternativen och utforska vårt breda sortiment av skidor och skidutrustning för barn.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor