Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

Skridskoskydd

Varför ska man använda skridskoskydd?

Skridskoskydd är tillverkade för att skydda dig från skador om du skulle trilla när du åker skridskor. Eftersom isen är hal och det krävs mycket balans för att glida runt på så smala skenor, är det inte konstigt att risken för att skada sig är relativt hög. För nybörjare kan det vara svårt hitta balansen när man vänjer sig vid att det inte finns någon friktion under fötterna, medans erfarna åkare kan åka så snabbt så att trilla utan skydd kan ha konsekvenser.

Skydd skridskor - Behövs det verkligen?

Att skaffa skridskoskydd kommer inte bara att minska potentiella skador utan även få dig att känna dig säkrare och ger dig mer självförtroende på isen. Konståkare som vi ser i de olympiska spelen har kanske inte skydd på sig, men de är också mycket skickliga proffs.

Fritidsskridskoåkare bör använda skydd som skyddar de delar av kroppen som riskerar att träffa isen om du trillar. Knän, armbåga och handleder är de kroppsdelar som tar flest smällar, men även höfterna och svanskotan bör skyddas. Det finns skydd att köpa som täcker alla dessa delar, så du kan känna dig säker och skyddad. Det är inte alla skydd som måste användas på utsidan av dina kläder. Det finns smalare skydd som sitter under dina byxor eller tröja så att de inte syns lika väl.

Ishockey är en sport som kräver maximalt skydd från skridskoskydden, och det finns specifikt tillverkad skyddsutrustning gjort för ishockeyspelare. Om du är intresserad av detta, spana in våra Hockey skydd.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor