×
Meny

Väskor Surf

Sortering
Varumärken
Reset

Sortering

Använd

Varumärken


ResetAnvänd

Vad ska man använda en drybag till?

En surfbag eller drybag som man även kallar hjälper med att skydda din bräda från de skador som kan uppstå uppe på land. Dings på tail och längst med brädan, delaminering och avvaxning är skador som vanligtvis uppstår på brädor som inte är skyddade. En bra surfbag hjälper även med att skydda din bräda mot naturens krafter, så som solens UV strålar som annars bleker färgerna på din bräda med tiden.

Boardbag - Olika typer

Det finns tre typer av surfbags - strumpa, drybag och resväska. En surf strumpa är mjuk och lätt, tillverkad av ett tunt vävt material. En drybag är den vanligaste typen, även de är lätta, men vadderade vilket ger ett utmärkt skydd till din bräda. En väska för resande har en vaddering som är cirka tio millimeter tjock vilket är passande för längre resor.

Vilken storlek ska en boardbag ha?

Du bör finna en boardbag som enkelt förvarar och beskyddar din bräda. Om din väska är för liten och tight riskerar din bräda att utsättas för dings. Om din väska är för stor och lös kommer det att bli en obekväm process att transportera din bräda. Innan du väljer en ny drybag eller annan typ av boardbag, kolla först upp längden, bredden och tjockleken på din bräda. Längden avgör storleken på väskan. Det rekommenderas att välja den samma storlek som din bräda, eller omkring fem centimeter större.

Bredd och tjocklek påverkar mer vilken stil din väska bör ha. Alla väskor har olika design beroende på vilken vattensport utrustning de är anpassade för, om det är inte är tydligt vilken typ av bräda väskan är anpassad för, kan du jämföra storleken med din bräda.

Om du är intresserad av fler surf tillbehör, kolla in våra Tillbehör och Skydd till vattensport.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor