×
Meny

Längdskidor och längdskidor paket

Bra att veta

Längdskidor (även känd som Nordic Ski) används för världens äldsta skidsport, och det är en sport som vänder sig till alla åldrar. Längdskidor är en bra och mångsidig träning för hela kroppen, där alla de stora muskelgrupper tränas, och samtidigt stärker balansen och koordinationsförmågan.

Välj rätt längdskidutrustning

De säger att längden på längdskidor/ Nordic Ski bör vara ca 20 cm längre än dig själv. För att hitta rätt Nordic Ski, måste du först bestämma hur du vill använda skidorna.

3 sorters längdskidor

Generellt finns det tre typer av längdskidor, med lite olika funktioner. Vi har valt att dela in dem i klassiska skidor, skating och fjällskidor.

klassiska skidor

Med en tunn lättviktsdesign, är dessa skidor för skidåkare som gillar fart och långa turer i preparerade spår. Eftersom de de är tunnare krävs en god balans och därav lite erfarenhet. De passar för racing och tävlingar.

SKATING

Dessa skidor är vanligtvis kortare och styvare än de andra två typerna. Som du kanske förstår är dessa skidor är något mer specifika i de rörelser du använder, så kallade kickrörelser i sidled. Därför är de lite mer dynamiska och kräver en specifik teknik.

FjÄllskida

Fjällskida är både tyngre och bredare än de andra två typerna av skidor, och de är väl lämpade för skidåkare som vill ta på långa turer och röra sig "off trail". Skidan design gör dem lämpliga för användning både upp och ner för berget. Fjällskidan kan användas av nybörjare och erfarna skidåkare som har erfarenhet av bergskörning.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor