×
Meny

Rullskidstavar

  Filter
Färger
Varumärken
Längd
Spets-Diameter

Bra att veta

Välj dina rullskidstavar

Att ha rätt rullskidstavar kan göra en stor skillnad för din upplevelse när du är ute och åker rullskidor. Stavarna hjälper dig inte bara med att komma framåt, utan de är även ett viktigt hjälpmedel för din balans och kontroll. De huvudsakliga delarna att ta hänsyn är materialet och längden hos stavarna, då det bör matcha din åkstil och kroppslängd.

Stavar rullskidor - Så väljer du längd

Längden på dina stavar beror på vilken åkstil du utövar, klassisk eller skate stil. Klassiska rullskidstavar bör vara omkring 30 cm kortare än din totala kroppslängd. Detta är optimalt för den armrörelse du utövar. Rullskidstavar för skate stil bör vara omkring 20 cm kortare än din totala kroppslängd. Stavarna för skate stil rekommenderas att vara lite längre än de klassiska på grund av skate rörelsen som ger en större räckvidd.

Rullskidor stavar och dess material

Rullskidstavar är vanligtvis gjorda med karbon, glasfiber eller en kombination av de två. Båda materialtyperna har sina för- och nackdelar. Stavar med 100% karbon är styvare, lätta och erbjuder den bästa kraftöverföring från arm till stavspets. Dessa stavar är passande för erfarna rullskidåkare och de som deltar i race. Stavar som har en kombination av 50% karbon och 50% glasfiber är mer flexibla, tyngre och tenderar inte att knäckas lika lätt som 100% karbon stavar. Dessa är generellt ett billigare alternativ och ett populärt val för hobby åkare.

Andra egenskaper att hålla utkik efter inkluderar straps, handtag (generellt tillverkade av kork) och utbytbara stavspetsar som kan komma i varierande storlekar. För att se mer utrustning för rullskidstavar, kan du besöka Tillbehör - Rullskidor.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor