×
Meny

Rullskidstavar

  Filter
Färger
Varumärken
Längd
Spets-Diameter

Bra att veta

Rullskidstavar- mjuka eller hårda?

I denna kategori finner du ett stort urval av stavar till rullskidor med olika grad av styvhet. Vanligtvis innebär en större mängd av carbon ökad styvhet, vilket ger mer kraft men mindre flexibilitet.

Rullskidstavar kommer i olika material och vikt. Att köpa en mjukare rullskidstav ger bättre komfort och gör det lättare att undvika ömma armar för nybörjare och lätt övade rullskidåkare.

Om du tävlar i rullskidor och hastighet är en avgörande faktor, bör du välja en styvare stav då detta ger dig bättre kraftöverföring. Var medveten om att du ej skal kasta runt en styvare stav med högt carbon innehåll då dessa lätt kan gå sönder om man ej är försiktig. Detta kan vara en utmaning under de större tävlingarna där alla åkarna kämpar för att komma först. Samma utmaning uppstår även under de stora tävlingarna i längdskidåkning. Ett exempel är Vasaloppet, där kan du se en hel del avbrutna skidstavar längst med 90km banan.

Desto mer carbon en rullskidstav är byggd av, desto lättare blir den normalt. Detta är också en fördel vid racing där varje stakning blir lättare att ta.

När det kommer till varumärken är det främst en fråga om personlig preferens. Många rullskidåkare som också åker längdskidor använder ofta samma stavar för båda sporterna. Detta kan leda till att du behöver byta spetsarna mer frekvent, men det sparar dig olägligheten med att förvara och ta hand om två set med stavar.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor