Vinter erbjudande
Spara upp till 60%  -  Mer än 1000 nedsatta varor!  -  Klicka här
×
MENY

Stavar rullskidor

  Filter
Färger
Varumärken
Längd
Spets-Diameter

Bra att veta

Rullskid stavar - mjukt eller hårt?

I den här kategorin kan du hitta ett stort urval av rullskidspoler med olika styvhetstyvhet. Vanligtvis desto mer kol desto mer stelhet, vilket betyder större kraft men mindre flexibilitet.

Rullskidor kommer i olika material och vikt. Att köpa en mjukare rullskids stav ger bättre komfort och det är lättare att undvika ömma armar för nybörjare och mellanliggande rullskidåkare.

Om du tävlar i rullskridskor och hastighet är avgörande för dig, bör du välja en styvare skidspole, eftersom det ger bättre kraftöverföring. Var försiktig att inte kasta runt en styvare pol med mer kol. Det är troligt att bryta om du inte är försiktig. Detta kan vara en utmaning i de stora tävlingarna där skidåkare kämpar för att komma upp framför. Samma utmaning är faktiskt närvarande i de stora längdlederna. Ett exempel är Vasaloppet, där du ser en hel del brutna skidspår runt 90 km spåret.

Ju mer kol som en rullskids stav är byggd av, desto lättare blir det normalt. Detta är också en fördel när racing som varje stroke är lättare att göra.

När det gäller varumärken är det främst en fråga om personlig preferens. Många rullskidåkare som också åker på vanligt längd land använder bara samma skidspår för båda disciplinerna. Detta kan leda till att du byter dina tips lite oftare, men det sparar besväret med att lagra och städa två uppsättningar skids stavar.