Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

Longboard Truckar

  Filter
Varumärken
Axelbredd
Truckstorlek
Truck typ
Hanger Grad

Bra att veta

Vilka longboard truckar ska jag ha?

Ett par longboard truckar är en viktig del av din uppsättning. Trucken är den T-formade delen som kopplar hjulen till decket och ger åkaren möjlighet för att manövrera brädan. Att välja rätt truck beror på vilken longboard stil du önskar att utöva.

Stilen hos ditt longboard deck avgör om du behöver top mount truckar eller drop-through montering. Med ett par top mount truckar monterar du helt enkelt hela trucken på undersidan av decket. Om du har ett drop-trough deck med hål i bägge sidor så använder du samma typ av truck men du tar då isär trucken och monterar baseplaten med kingpin genom decket för att sedan monteras samman med hangern från undersidan.

Top mount truckar förser dig med utmärkt manövrering och responsiv åkning medans drop-trough ger dig en mer stabil och enklare åkning.

Truckar longboard - Vilken storlek?

Longboard truckar har en hanger bredd som vanligtvis ligger mellan 150mm och 180mm. Generellt så bör din truck vara omkring samma bredd som din bräda men den kan även vara bredare eller smalare. Bredare truckar förser dig med mer stabilitet men kommer att vara aningen svårare att svänga med och riskerar wheel bite. Smalare truckar är inte lika stabila, men är lättare att svänga med.

Välj rätt vinkel på dina longboard trucks

Att hitta rätt vinkel på dina longboard truckar har en stor påverkan på hur din bräda svänger. Den vinkel vi refererar till är vinkeln hos truckens kingpin i förhållande till dess baseplate. Vinkeln på denna varierar ofta mellan 35° och 55°. Generellt talat så gäller, desto högre vinkel desto mer manövrerbarhet och svängar får du. En "hög" vinkel omkring 50° är den vanligaste typen och passar perfekt för carving, cruise och för nybörjare. En "låg" vinkel passar bättre för erfarna och tävlingsinriktade åkare som söker efter höga hastigheter downhill.

Behöver du truckar till din andra bräda? Kolla in vårt utbud av Skateboard Truckar och Cruiser Truckar.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor