×
Meny

Longboard Truckar

  Filter
Varumärken
Axelbredd
Truckstorlek
Truck typ
Hanger Grad

Bra att veta

Longboard truckar- standard vs. reverse

Det finns två typer av truckar- reverse kingpin truckar, vilket man typiskt ser på longboards, och standard kingpin truckar, vilket är det populära valet till skateboards.

Vid montering av en longboard är det typiskt reverse kingpin truckar man väljer då dessa generellt är en del bredare och lättare att manövrera i förhållande till skateboard truckar, vilket gör dem perfekta för cruising på ett längre deck.

Reverse kingpin longboard trucks på ett skateboard deck

Reverse kingpin trucks är designade för att förse dig med den optimala åkturen på ett längre och bredare deck, dock så är dem inte endast tänkta till longboards. Om du är ute efter att uppgradera din skateboard och göra den mer lekfull och responsiv kan du montera ett set med reversed kingpin truckar även på en skateboard, men då bör du följa några enkla regler.

Vid val av bredden på på truckarna, rekommenderas det ej att truckarna är särskilt mycket bredare än själva decket, då du riskerar så kallat shoe bites om hjulen sticker ut från sidorna av brädan. Utöver det så är riser pads något du kan behöva använda om du planerar att montera longboard truckar och ett nytt set med cruiser hjul på din skateboard, detta för att undvika wheel bites vid svängar.

Skillnaden mellan top mount och drop-through longboard trucks

Beroende på vad det är du vill få ut av din longboard så kan du välja antingen drop through eller vanliga longboard truckar. Skillnaden mellan dessa är att med drop through modellen monteras baseplaten på ovansidan av decket medans hangern är på undersidan. Dessa truckar håller dig närmre marken medans vanliga, top mount truckar gör att du kommer högre upp från marken.

SkatePro