×
Meny

Skateboard Deck Rails

Vad använder man skateboard deck rails till?

Deck rails är en typ av plast remsor som du fäster på undersidan av ditt deck. Dessa är designade för att förbättra dina slide skills då plast materialet är enklare och smidigare att glida på. Att använda deck rails gör det lättare att utföra många typer av tricks, och låter dig även glida över ytor som annars hade vart svåra att göra tricks på. Om du till exempel har problem med att få till boardslides och lipslides så kan deck rails vara ett bra hjälpmedel.

Utöver det så är en annan fördel med deck rails att du till en viss grad skyddar din bräda och dess grafik.

Hur monterar man deck rails?

Att montera ett par deck rails är en relativt enkel process, allt du behöver är en skruvmejsel eller en borrmaskin. Innan du börjar ska du besluta dig för vart du önskar att montera dina rails. Detta är en fråga om personlig preferens, men det rekommenderas att de placeras omkring 2.5 - 3.8 mm från deckets kant.

Vid montering behöver du först se till att de är placerade parallellt med varandra och deckets kant. Sen skruvar du försiktigt i de skruvar som var inkluderade med railsen, och se till att ingen sticker ut när du är klar. Detta är enklast med en borrmaskin men även möjligt med en vanlig skruvmejsel.

För att underhålla dina rails behöver du spänna åt skruvarna med jämna mellanrum. Det är nämligen inte bara på grund av att skruvarna lossar med tiden, utan även för att plast materialet slits ut allt eftersom.

Ett annat hjälpmedel för att kunna glida fram på fler ytor är genom att använda vax, så spana även in vår sektion med skate wax.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor