Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

Skateboard Ramps

Vad är en skateboardramp?

En skateboardramp, eller skate ramp som man även kallar det används av skateboard åkare för att utföra tricks och hopp i luften. Den vanligaste typen är launch ramper och kickers. En skate ramp är lätt att transportera och består av en rak eller böjd mindre backe som hjälper dig att hoppa.

Quater pipe ramper och skateboard half-pipes finner du ofta i en skatepark. En quater pipe kan tillverkas av de flesta material, från trä till metall, och har en vinkel som närmar sig nittio grader. Denna typ av ramp används för att utföra tricks när du kommer upp i luften och på vägen ner. En half-pipe tillverkas vanligtvis av trä och är ofta den föredragna rampen bland åkarna i skateparken.

Vad är ett grind rail?

Ett grind rail är ett rör eller smal lång plattform som ofta används av skateboard åkare för att utföra grinds och slides. Ett rail kan placeras på marken eller kopplas till alla typer av skateboardramper. Ett grind rail är tillverkat av metall och har vanligtvis en rund eller fyrkantig profil. Storleken på ett rail kan variera men de flesta har en längd på straxt under två meter.

Skateboard ramps skapar din egen skate park

Många av de tidigare nämnda ramperna och railsen kan köpas för användning hemma, på så sätt kan du bygga din egen skatepark. Några av modellerna kräver montering medans andra är kompletta och redo att användas. Ett alternativt sätt att skapa sin egen skatepark är att bygga ramper och rails själv. Detta kräver dock en del kunskap om både konstruktion och material.

Är du intresserad av andra skateboard delar? Kolla in våra kategorier Skateboard hjul, Skateboard Delar & Tillbehör och Skate tools till skateboards.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor