Glad Alla Hjärtans Dag
Specialerbjudanden och rabatter  -  Visa erbjudanden
×
Meny

Hjul rullskidor

  Filter
Varumärken
Rullskidor Typ
Hjul Hastighet
Hjul diameter
Hjulbredd

Bra att veta

Hjul Rullskidor- klassisk vs. skate stil

I denna kategori hittar du ett brett urval av hjul till rullskidor. Hjulen till rullskidor skiljer sig en hel del från andra typer av skate hjul som du finner i vår hjul kategori.

Det första du bör tänka på när du köper hjul till rullskidor är din åkstil. När det kommer till rullskidor, finns det två stilar.

  • Klassisk stil, där du flyttar benen i en parallell rörelse
  • Skate-stil, där du flyttar dina ben, liknande det sätt du skulle göra med inlines, fötterna i en v-ställning

Rullskidhjul för klassisk stil är breda och gjorda för att rulla på mitten av hjulet. Skate hjul är smalare och utformade så att de ger en jämnare, mer flytande övergång från kant till kant.

Du behöver olika rullskidhjul fram och bak

Till skillnad mot hjul för vanliga rullskridskor behöver du bara två hjul per skida. Detta ger en äkta känsla liknande åkning med ett par vanliga längdskidor.

Det bakre hjulet snurrar endast i en riktning medans det främre hjulet kan snurra både bak och fram. Detta gör att du kan röra dig framåt och ger en nära känsla till den klassiska stilen på längdskidor.

Hårdhet och underlag

Vid köp av hjul till rullskidor är det viktigt att tänka på vilken typ av underlag som du skal åka på. Om du vill åka på grusgångar ska hjulen vara mjuka. Detta ger dig mer bekväm åkning samt bättre grepp. Om du däremot endast vill åka på asfalt, kommer du att kunna åka med hårdare hjul. Hårdare hjul skapar mindre friktion på asfaltens yta, vilket sparar dig en hel del energi i det långa loppet.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor