×
Meny

Skateboard Cruiser Decks

Cruiser deck - en flashback till 70-talet

Cruiser skateboard deck påminner mycket om old-school skateboard former från 1970-talet när skateboarding på allvar blev populärt och utvecklade sig. Och precis som i denna period utvecklas skateboard cruiser decks nuförtiden och håller traditionen i liv med att experimentera med former och storlekar.

Ett exempel är mini cruiser boards från märket Penny Boards, som ger en smooth cruiser-upplevelse på gatorna och samtidigt är praktiska att bära med sig runt.

Att känna igen ett cruiser deck

Skateboard cruiser deck kommer i olika storlekar och former och det är din egen personliga preferens och stil som är viktigast.

De är mindre än longboards, vilket är smidigt när du vill bära med dig boarden eller har den på din väska. Cruiser decks, jämnfört med moderna skateboard deck, är också ofta riktningsformade, vilket betyder att nosen och tailen är olika. Eftersom de riktar sig mot cruising har de ofta en mellow eller ingen konkav alls. Det betyder dock inte att du inte kan göra några små tricks på den; bara välj ett deck med en nose och/eller tail kick.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor