×
MENY

Raceskidor

  Filter
Varumärken
Längd
Midje bredd
Nivå

Bra att veta

Race skidor är, som namnet antyder, för att köras mycket starkt på. Här är det viktigt att ha ett par skidor som du kan köra snabbt på, även på den svåraste snön.

Skidor till race och slalom

Raceskidor kan också kallas skidor, eftersom de kan användas för de flesta discipliner i backarna. Men vissa race skidor är mer avancerad än andra. Race skidor är byggd till stabiltet för höghastighet, men de kan också vara svåra att stå på än till exempel, en all mountain skida. Således, kan de flesta race skidor bäst lämpa sig till lett övade och avancerade åkare. Det är dessutom också denna typ av skidor som används på professionell nivå, till exempel till World Cup.

Raceskidor kan användas används till störtlopp, där målet är att vara den snabbaste. Skidåkare som håller på med denna sport på professionell nivå bär fartdräkt som minimerar luftmotstånd och ser till att skidåkare kan komma upp i mycket hög hastighet. Race skidor kan också användas för slalom, som kräver en bra teknik. Race skidor behöver inte nödvändigtvis användas för en viss sport, de är lämpliga för alla som gillar att köra fort ner för backen.

Carvingskidor

Raceskidor byggs ofta som carving skidor med en smal mitt/midja och en något bredare front. Samtidigt har de en styv struktur för att ge stabilitet. Även Raceskidor är gjorda för att användas på den hårda snön i backen, då flera av de nya modellerna är byggda på ett sätt så att de kan också delvis användas på-pist. Det kräver dock lite extra för skidåkare att använda skidorna offpist.

Raceskidor passar bäst på nypreparerade backar.