×
Meny

Slalomskidor / Carvingskidor

  Filter
Varumärken
Längd
Kön
Nivå

Bra att veta

Slalomskidor till race och slalom i pisten

Carvingskidor, även kallat slalomskidor kan även få ett tredje namn- pistskidor, eftersom de kan användas för de flesta typer av åkning i backarna. Vissa carvingskidor är mer avancerade medans andra modeller är lättare att använda. Pistskidor är designade för stabilitet vid höga hastigheter, detta kan dock göra dem svårare att manövrera. På grund av det är dem bäst lämpade för mer erfarna åkare. Denna typ av raceskidor används även på en proffesionell nivå, till exempel under värlsdmästerskapen.

Raceskidor av hög kvalite

Raceskidor är, som namnet antyder, designade för skidåkning i höga hastigheter. Vid denna typ av åkning är det viktigt att ha ett par skidor som ger dig möjlighet för att flyga ner för backarna utan att precisionen påverkas, även om snöförhållandena är utmanande.

Raceskidor är anpassade för störtlopp, en konkurrenskraftig tävlingssport. Skidåkarna som tävlar på en professionell nivå bär dräkter som minskar vindmotståndet och hjälper åkaren att uppnå höga hastigheter. En slalomskida används för den mer tekniska typen av åkning. Vid slalom så skal skidåkaren röra sig mellan utsatta hinder medans hen tar sig ned för backen. När det kommer till carvingskidor så är dessa inte spacifikt anpassade till en viss sport utan dessa passar de flesta typer av åkning på pisten.

Pistskidan är en riktig carvingskida

Pistskidan byggs ofta på samma sätt som carvingskidor med en smal mitt/midja och en något bredare front. Samtidigt har de en styv struktur för att ge ökad stabilitet. De flesta pistskidor är tillverkade för åkning på den kompakta snön i pisten, men några av de nyare modellerna har en aningen annorlunda konstruktion vilket gör dem lite lättare att även använda i off-pist förhållanden. Dock så är detta något som bör utövas av de mer erfarna åkarna då det kan vara ganska svårt.

SkatePro