×
Meny

Slalomskidor & Carvingskidor och utrustning

  Filter
Varumärken
Längd
Kön
Nivå

Bra att veta

Slalomskidor till race och carving på pisten

Raceskidor kan också kallas skidor, eftersom de kan användas för de flesta discipliner i backarna. Men vissa raceskidor är mer avancerad än andra. Raceskidor är byggd till stabiltet för höghastighet, men de kan också vara svåra att stå på än till exempel, en all mountain skida. Således, kan de flesta raceskidor bäst lämpa sig till lätt övade och avancerade åkare. Det är dessutom också denna typ av skidor som används på professionell nivå, till exempel till World Cup.

Raceskidor till hög kvalite

Raceskidor är, som namnet antyder, för att köras mycket starkt på. Här är det viktigt att ha ett par skidor som du kan köra snabbt på, även på den svåraste snön.

Raceskidor kan användas till störtlopp, där målet är att vara den snabbaste. Skidåkare som håller på med denna sport på professionell nivå bär fartdräkt som minimerar luftmotstånd och ser till att skidåkare kan komma upp i mycket hög hastighet. Raceskidor kan också användas för slalom, som kräver en bra teknik. Race skidor behöver inte nödvändigtvis användas för en viss sport, de är lämpliga för alla som gillar att köra fort ner för backen.

Raceskidor- en carvingskida

Raceskidor byggs ofta som carvingskidor med en smal mitt/midja och en något bredare front. Samtidigt har de en styv struktur för att ge stabilitet. Även Raceskidor är gjorda för att användas på den hårda snön i backen, då flera av de nya modellerna är byggda på ett sätt så att de kan också delvis användas på-pist. Det kräver dock lite extra för skidåkare att använda skidorna offpist.

Raceskidor passar bäst på nypreparerade backar.

SkatePro