×
Meny

BMX bromsar

  Filter
Varumärken
Gyro kompatibel

Bra att veta

Bör jag montera en freestyle BMX broms på min cykel?

En broms till freestyle BMX är bra att ha för att hålla dig säker på din BMX. Om du önskar montera bromsar på din BMX är helt upp till dig. En freestyle BMX broms är däremot inte endast för att bromsa, men även för att testa på nya tricks och för att anpassa din hastighet. Utöver det är det på många platser även ett krav att ha bromsar på cykeln om du kör på vägen.

När du köper en broms kan du välja att antingen köpa ett helt BMX broms kit eller välja att köpa delarna individuellt liksom BMX bromsklossar, handtag och kablar. En broms till freestyle BMX är sammansatt av fyra delar: klossar, armar, fjädrar och pivots.

Broms till freestyle BMX - Olika typer

Vanligtvis medföljer en fram- och bakbroms (U-broms) med de flesta freestyle BMX cyklar. Till skillnad från race BMX cyklar som endast har en bakre V-broms. U-bromsar monteras på undersidan av ramen, vilket betyder att de är mer skyddade från att störa resten av ditt setup. På de flesta nyare freestyle BMX modeller har U-broms blivit en standard tack vare dess hållbarhet och enkla, formade design.

Ett annat typ av bromssystem är BMX gyro broms. Denna broms tillåter styret att snurra hela 360 grader utan att bromskablarna trasslas in. Om du har erfarenhet av att fixa din egna setup så ska det ej vara några problem att installera en gyro broms på din cykel.

Om du är intresserad i att uppgradera andra delar av din setup kan du spana in vårt breda utbud av BMX delar som BMX ramar och däck.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor