Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

BMX bromsar

  Filter
Varumärken
Gyro kompatibel

Bra att veta

Ska jag sätta bromsar på min BMX?

Bromsar är viktiga för att se till att du är säker på din BMX. På en race BMX är det en obligatorisk säkerhetsåtgärd att ha en bakre broms, men på freestyle BMXer är det i slutändan upp till dig att välja. För både freestyle och racing är bromsar inte bara till för att stanna, utan också för att justera din hastighet och prova nya trick. På många platser är det dessutom ett krav att ha bromsar om du åker på vägen.

När du köper bromsar kan du antingen köpa ett komplett bromskit eller enskilda delar som bromsbelägg, bromsspakar och kablar. BMX bromsar består av fyra delar: bromsklossar, armar, fjädrar och pivots.

De olika typerna av BMX bromsar

Freestylecyklar har vanligtvis en U-broms baktill, medan race BMXer har en V-broms baktill. U-bromsar är monterade under ramen, vilket innebär att de ger minimal påverkan på resten av din setup. På många moderna BMX-modeller har U-bromsar blivit standardutrustning tack vare deras hållbarhet och enkla, konturerade design.

Ett annat BMX-bromssystem är gyrobromsen. Denna broms gör det möjligt för styret att utföra en 360-graders rotation utan att bromskablarna trasslar in sig.

Har en race BMX bromsar?

Ja, för att uppfylla säkerhetsnormerna på tävlingsbanan är det ett krav att BMX-cyklar för tävlingar ska ha en broms. Som nämnts är en enkel V-broms baktill den överlägset vanligaste setupen som används. Även om race BMXer kommer med denna broms redan installerad, kommer bromsklossarna att slitas ner med tiden och måste bytas ut. Om du byter ut en ny bromsbeläggning ökar cykelns bromskraft.

Om du vill uppgradera andra delar av din BMX kan du kolla in vårt breda utbud av delar, inklusive ramar och däck.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor