×
Meny

Sparkcyklar med stora hjul & Sparkcykel för vuxna

  Filter
Varumärken
Total höjd
Hjul diameter
Max. vikt på förare

Bra att veta

Sparkcyklar med stora hjul för vuxna och tonåringar

Det finns en rad olika producenter av sparkcyklar med stora hjul som är designade för vuxna. Vi har samlat några av de bästa modellerna på denna sida. Många av modellerna kan naturligtvis också användas av unga och större barn.

Designen på sparkcyklar för vuxna

En sparkcykel till vuxna ska designas annorlunda om de ska vara behagliga att användas av vuxna. Utöver att ha stora hjul är sparkcyklarna kännetecknade av att styret kan justeras högre än vanliga sparkcyklar och att decket man står på är bredare och längre. Du kan se den rekommenderade användarvikten under specifikationerna för varje enskild sparkcykeln.

Fördelar med sparkcyklar med stora hjul

Vuxna använder oftast sparkcyklar till transport och därför är det mycket praktiskt att välja en sparkcykel med stora hjul, eftersom de är mer riktningsstabila och minde känsliga för ojämnheter i vägen. Dessutom rullar stora hjul snabbare, vilket betyder att du inte ska använda lika mycket energi för att komma fram. Till vuxna rekommenderar vi därför alltid sparkcyklar där hjulen har en diameter på minst 150 mm.

Ihopfällbara kickbikes för vuxna

Det kan vara praktiskt att en sparkcykel med stora hjul kan fällas ihop om du t.ex ska ha med dig sparkcykeln på tåget, i skolan eller på arbetsplatsen. Det tar få sekunder att lossa mekanismen och när sparkcykeln är ihopfälld fungerar baren som ett praktiskt handtag att bära den i. Men om sparkcykeln alltid ska stå framme och vara klar att användas passar kanske en modell med cykelstöd bättre.

Ihopfällbara modeller känns kanske lite fjädrande och mindre solida än fasta onepiece modeller, men det är inte något problem så länge du håller dig under max-vikten som är angiven av producenten.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor