×
Meny

Waveboarding

Bra att veta

Vad är Waveboarding?

Waveboarding är en rolig brädsport som för med sig surfingvibbarna till gatorna. Med waveboarding åker du på en waveboard, även känd som en caster board eller vigorboard, och det är ett bra sätt att träna på surfing under lågsäsong.

Waveboarding kan utövas av åkare i alla åldrar och är ett roligt sätt att förbättra balansen och få ett bra konditionsträningspass. Den unika konstruktionen med två hjul innebär att du kan göra en rad olika saker på din caster board. De kan användas för cruising och carving samt för tricks och stunts.

Hur tränar du Waveboarding?

Att åka en waveboard kräver en annan teknik än att åka skateboard eller longboard eftersom dina fötter inte kommer att röra marken. I början kan du behöva justera hållningen och öva balansen först, eftersom du bara har ett hjul under varje ben.

Du förflyttar brädan genom att driva dig själv framåt. I den här rörelsen gungas antingen det bakre benet eller båda benen fram och tillbaka i en vridande rörelse. Detta genererar en framåtriktad rörelse, och ju mer du vickar, desto mer ökar du farten.

Du styr din waveboard med det främre benet, genom att trycka brädans främre del i den riktning du vill svänga. Om du vill stanna kan du helt enkelt trycka ner tårna så att brädans kant rör vid marken när hastigheten har minskat.

Du kan hitta en video som visar hur man åker på en waveboard i vår instruktionsguide för waveboards.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor