×
Meny

Rullskridskoåkning

Vad definierar rullskridskoåkning?

Rullskridskoåkning, som man även kallar quad eller side-by-side skating är en sport som kan utövas på flera olika sätt, allt från fitness och nöje till tävling. Åkaren bär ett par speciella kängor med fyra hjul monterade under var fot. Beroende på vilken typ av rullskridskor som används varierar underlaget, vissa modeller passar bäst för åkning inomhus medans andra kan användas ute på cykelstigar och liknande.

De som åker rullskridskor bär ett par speciella kängor med två hjul monterade i fram och två hjul monterade i bak. Hjulen är monterade i par liksom hjulen på en skateboard. Rullskridskor kommer i ett flertal olika former och storlekar beroende på vilken typ av åkning du önskar att utföra. Ett par rullskridskor är vanligtvis en mycket färgglad kreation med en toe stop monterad i den främre delen av kängan.

Fördelarna med att åka rullskridskor

Att åka rullskridskor är en bra typ av motion samtidigt som det är en kul aktivitet som kan utövas av åkare i alla åldrar. Precis som en jogging tur är rullskridsko åkning en aktivitet som stärker hjärtat och dina muskler samt bränner kalorier. Denna sport tränar dina benmuskler samt bålen och har en mindre påverkan på lederna i jämförelse med löpning.

Liksom alla typer av motion är rullskridsko åkning en bra aktivitet för att minska stress. En tur med dina rullskridskor rensar tankarna och får dig på bättre humör på nolltid. Utöver det förbättrar rullskridsko åkning även din balans och koordination.

Vill du veta med om rullskridskor? Kolla in vår Guide till side-by-side rullskridskor.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor