×
Meny

Delar till Inlines

Hur länge kommer mina delar till inlines att hålla?

De flesta delar till dina inlines kommer förmodligen att hålla länge. Deras livslängd beror främst på kvaliteten på delarna, vilken typ av åkning du gör och hur ofta du åker inlines.

En aggressiv inlinesåkare som utför hopp och grinds fem gånger i veckan kommer till exempel att behöva byta stövlar och ramar på mindre än ett år. Å andra sidan kan en sporadisk fitness-inlineåkare som åker inlines en gång i veckan få inlinesen att hålla i mer än tio år.

Inlineshjul är ofta de första komponenterna som byts ut av den genomsnittlige inlinesåkaren. De kan enkelt bytas ut och finns i olika former och storlekar för att passa alla åkstilar. Nyckeln till långvariga inlines delar är att rengöra och underhålla dem. Delar som lager och axlar bör kontrolleras och rengöras regelbundet för att inte låta smuts bygga upp.

När ska du byta ut delarna till inlines?

Spännen för inlines eroderar med tiden och kan gå sönder som slutresultat. Spännehuvudet håller mycket länge om det är tillverkat av metall, men om det är tillverkat av plast kan det knäcka ganska lätt. Överväg att skaffa ersättningar istället för att byta ut hela skon.

Andra delar som snören och bromsar korroderar med tiden och användningen. Ju mer du åker inlines, desto nyttigare är det att ha reservdelar till hands. Slitna skosnören drar inte åt dina liners tillräckligt bra. Överanvända bromsar kommer inte att fungera ordentligt och inte bromsa dig så mycket som det var tänkt.

Om du istället letar efter reservdelar för fyrhjuliga rullskridskor kan du kolla in Delar till Rullskridskor.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor