×
MENY

Turpjäxor

Kvaliteten på turpjäxor har nått nya höjder

Har du någonsin velat ta längdskidåkningen tillbaka till dess rötter? Här har du det. Den ursprungliga sortens längdskidåkning som härstammar från de skandinaviska länderna. Under de senaste åren har utrustning för turåkning blivit avsevärt bättre, och många ser detta som en bra chans at uppdatera sin utrustning. Så även när det kommer till turpjäxor.

Ett par turpjäxor kan jämföras med ett par vandringskängor. Eftersom du tillbringar både halva och hela dagar med att gå och åka skidor i dessa pjäxor, behöver de vara ordentligt bekväma, stabila och varma. Materialet i turpjäxor är vanligen läder eller Thinsulate.

Tänk på sulorna när du väljer turpjäxor

Det är vanligen två olika sorters sulor att välja mellan när du letar efter ett par turpjäxor. Den första sulan liknar den hos telemarkspjäxor, med en läpp vid pjäxans tå som pressas fast i bindningen. Denna lösning är perfekt om du gillar att göra telemarksvängar utför, där du har hälen lös.

Den andra sortens sula liknar mer den klassiska pjäxan. Här har du pjäxan fastspänd i bindningen genom en metallstav - men fortfarande med mycket med frihet än någon slags alpinpjäxa erbjuder.

SkatePro