×
Meny

Turpjäxor

Bra att veta

Turpjäxor är gjorda för att hålla värme och för god komfort

Turpjäxor, eller BC pjäxor som det även kallas är tillverkade för olika typer av terränger och snöunderlag utanför längdspåren och kan jämföras med ett par vandringskängor. Eftersom du spenderar dagarna med att vandra och åka skidor i dessa turpjäxor är det viktigt att de är bekväma, stabila och varma.

Ett par turpjäxor kommer inte att förse dig med maximal prestanda för kraftöverföring, däremot får du ett par konsekventa och robusta pjäxor vilket behövs under en lång vandring i snön. En turpjäxa är vanligtvis tillverkad i läder och de flesta har även Thinsulate-isolering för värme. Dessutom har turpjäxor en högre plös för att minimera risken för att få snö inuti pjäxan. Den höga plösen ser även till att bidra till god stabilitet för anklarna.

En turpjäxa är endast kompatibel med turbindningar

När du köper ett par turpjäxor är det en god idé att undersöka om de är kompatibla med dina turbindningar. Det finns nämligen två olika typer av bindningssystem för turpjäxor: NNN BC och 75mm (3-pin) tåklämbindning. Dessa bindningssystem är endast kompatibla med turpjäxor. Du finner passande bindningar från vårt sortiment av turbindningar.

Dessa turpjäxor kommer med två olika typer av yttersulor som passar ett av bindningssystemen. Den mest förekommande yttersulan fäster du samman med bindningen genom en metallbar i fram, liksom med klassiska längdpjäxor, och är kompatibla med NNN BC bindningar. Turpjäxor som passar 75mm tåklämsystemet har en spetsig tå, likt telemarkpjäxor. Turpjäxor har en bredare och tjockare metallbar i fram och är därav inte kompatibel med vanliga längdpjäxor.

Är du mer intresserad i alpin touring? Du finner touring pjäxor i vår sortiment av slalompjäxor.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor