Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

BMX Sadlar

  Filter
Färger
Varumärken
Sadel
Sits Vaddering
Föregående
Nästa
Sida 1 av 4

Bra att veta

Vilka är de olika typerna av Freestyle BMX sadlar?

BMX sadlar är utformade för att vara små och tåla stötar. Många BMX sadlar pekar uppåt och är låga, vilket gör det lättare att fånga sadeln mellan låren när man utför tricks. Det finns fyra huvudtyper av sadlar för BMX: pivotal, tripod, railed och combo.

Pivotal-sadlar är monterade i toppen med en bult som går genom sadelns överdel. Vinkeln på ett pivotal sadel kan justeras enligt dina önskemål. Tripod sadlar är monterade i botten, och de låter dig inte ändra sadelns vinkel.

Combo-sadlar, även kallade integrerade sadlar, är sadlar som är fastsatta på sadelstolpen. Eftersom de kommer som en enhet är det inte möjligt att separera de två. BMX-sadlar med skenor, även kända som "mikrojusterbara sadelstolpar", har två skenor under sadeln som ger föraren stor stabilitet.

Varför är Race BMX sadlar så hårda?

Anledningen till att race BMX-sadlar är så hårda är att de inte är utformade för att man ska sitta på dem särskilt ofta. De är smala, tunna och tillverkade av lättviktsplast så att de bidrar med så lite vikt till cykeln som möjligt. I BMX-racing står förarna vanligtvis upp när de trampar så en mjuk, tjock lädersadel är onödig. En av huvudanledningarna till att race-sadlar fortfarande finns kvar är för att skydda förarens bakdel när han eller hon landar från en stor kicker.

Om du vill uppgradera din sadel ytterligare kan du kolla in våra BMX Seat Clamps och BMX Sadelstolpar.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor