×
Meny

BMX sadel

  Filter
Färger
Varumärken
Sadel
Sits Vaddering
Sadelstolpe längd
Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

BMX sadel - Vilka typer finns det?

BMX sadlar är designade för att vara små och slagtåliga. En BMX sadel är ofta vinklad uppåt, vilket ger åkaren mer kontroll och komfort när hen trampar och utför tricks. Det finns fyra typer av freestyle BMX sadel: Pivotal, Tripod, Railed och Combo.

Pivot sadlar är monterade på toppen med en bult som går igenom översidan på sadeln. Vinkeln hos en pivotal sadel kan justeras beroende på din åkstil. Tripod BMX sadlar monteras i botten vilket betyder att du inte har möjlighet för att justera vinkeln.

Combo sadlar, även kallade integrerade sadlar är en modell där sadeln är permanent sammansatt med sadelstolpen, och de kan därför ej skiljas från varandra. En railed BMX sadel, även kallad "micro-adjust sadel", kommer med två skenor under sadeln vilket förser åkaren med god stabilitet.

Varför är en freestyle BMX sadel så låg?

Jämfört med andra cykel sporter, spenderar BMX åkare väldigt lite tid sittandes i BMX sadeln. Därför är de flesta BMX sadlar låga så att dem inte är i vägen när du utför tricks. Utöver det kan en låg sadel även öka din kraft när du åker och ge dig möjlighet för att greppa sadeln med benen vid tricks.

Om du vill uppgradera din sadel ytterligare, kolla in våra BMX seat clamps och BMX Sadelstolpar.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor