×
MENY

BMX sadlar

  Filter
Färger
Varumärken
Sadel
Sits Vaddering

BMX sadlar - Fyra Typer av BMX cyklel säten

Det finns fyra typer av BMX-cyke säten: Pivotal, Tripod, Combo och Rail BMX-sätet.

Pivotal är ett BMX-säte som är monterat på toppen. Toppmonteringen gör det möjligt att justera vinkeln på BMX cykelsätet.

Tripod BMX-cykeln är monterad i botten, vilket gör att den är fast så att du inte kan ändra vinkeln på BMX-sätet. Fördelen med denna BMX cykelsäte är att du inte behöver justera den om och om igen. Du monterar det bara, och då är du redo att åka.

Som namnet antyder är Combo en BMX cykelsätare kombinerad med en stolpe. De två delarna monteras permanent tillsammans och kan inte separeras.

Rail BMX cykelsadeln har sittstolpe och är monterad på skenor. Vanligtvis är det vinkeln på ett BMX-säte som kan ställas in, men med denna typ av BMX-cykelsäte är det möjligt att flytta sätet lite fram och tillbaka. Du kan använda Rail BMX cykelsadel för både Race och Freestyle cyklar, men platserna används huvudsakligen för Race BMX cyklar.

Lätt, tät och robust

Jämfört med en sport som Road Bicycle Racing, spenderar BMX-åkare väldigt lite tid på BMX-sadeln. Det är också därför att de flesta BMX-säten är avtagna för all komfort för att hålla dem så lätta och små som möjligt, så att BMX-cykelsätet inte kommer i vägen när du gör tricks.

BMX cykelsäten är gjorda för att vara mycket slitstarka, så de kan tåla bashingsna från när du åker på gatan, skate park eller flatland. De flesta BMX cykelsadlar har stötdämpare av plast eller kevlar för att skydda nosen och sidorna mot stötar.