×
Meny

BMX sadlar

  Filter
Färger
Varumärken
Sadel
Sits Vaddering
Sadelstolpe längd
Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

Fyra Typer av BMX sadlar

Det finns fyra typer av freestyle BMX sadlar: Pivotal, Tripod, Combo och Rail.

Pivotal är en BMX sadel som är monterat på toppen. Toppmonteringen gör det möjligt att justera vinkeln på din freestyle BMX sadel.

Tripod monteras i botten, vilket gör den fast monterad så att du inte kan ändra vinkeln på BMX sadeln. Fördelen med denna BMX sadel är att du inte behöver justera den om och om igen. Du monterar det bara, och så är du redo att åka.

Som namnet antyder är Combo en BMX sadel kombinerad med en sadelstolpe. De två delarna monteras permanent tillsammans och kan inte separeras.

Rail sadeln kommer med en sadelstolpe och är monterad på skenor. Vanligtvis är det vinkeln på en BMX sadel som kan ställas in, men med denna typ av BMX sadel är det möjligt att flytta sätet aningen fram och tillbaka. Du kan använda en Rail sadel för både Race och Freestyle BMX cyklar, men denna typ av sadel används huvudsakligen för Race BMX cyklar.

Lätt, smidig och robust freestyle BMX sadel

Jämfört med en sport som Road Bicycle Racing, spenderar BMX åkare väldigt lite tid sittandes i BMX sadeln. Därför är de flesta BMX sadlar begränsade när det kommer till komfort för att kunna hålla dem så små och lätta som möjligt så att dem inte är i vägen när du utför tricks.

En freestyle BMX sadel är gjord för att vara mycket slitstark, så den kan tåla belastningen som uppstår när du åker street, skate park eller flatland. De flesta BMX sadlar har stötdämpare av plast eller kevlar för att skydda den främre delen och sidorna mot slitage.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor