×
Meny

Konståkningsskridskor

  Filter
Varumärken
Sko storlek
Känga material

Bra att veta

Kännetecken för konståkningsskridskor

Konståkningsskridskor görs för konståkning. De har oftast en finare och mer stilren design än traditionella skridskor. Konst skridskor har dessutom en stövel med mindre vaddering och skydd.

Konst skridskor har en höga stövel och de flesta snöras i stället för med spänne, till skillnad från många andra skridskor. Många samtida konstskridskor är gjorda av konstläder eller PVC. Stövelns material innebär att det är starkare, men ändå lättare än skon i läder. Den starka men lätta materialet är en fördel när man åker konståkning, speciellt när du utför tricks. Av samma anledning är det viktigt att skridskorna sitter rätt på foten, och därför finns det många människor som får anpassade boot speciellt för deras fötter.

En konst skridsko finns med stålram. Ramen är ofta något böjd, som du kan se när man tittar på det från sidan. En av de mest utmärkande drag i konstskridsko ramen är att de har tå hackor. Dessa tå hackor är gjorda för att skridskon ska få ett bra grepp på marken när du trycker av och göra hopp. Dessutom går ramen lite längre efter än stövelns häl, vilket gör att mer riktningsstabilitet. De flesta skridskor är antingen vit eller svart, ofta bär kvinnan vita skridskor, medan mannen bär svarta skridskor. Dock finns konst skridskor i flera andra färger.

Vad kan jag använda konståkningsskridskor till?

Konståkningskridskor kan lätt användas för allmän skridskoåkning på isbanan, men det är särskilt lämpad för sporten konståkning. De första dedikerade konståkningsskridskor skapades på 19-talet, då konståkning var mer populär och så småningom delades in i konståkning och snabba lopp. Konståkning är både en uppvisningsport och en tävlingsport. Kunståkning kan delas in i discipliner: parlopp, fri-lopp och isdans. Fri-lopp och isdans kan utföras med en partner. Vem vinner respektive sport bestäms av ett poängsystem.

Få hjälp med att välja rätt modell och storlek genom att läsa om köp av skridskor.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor