Tillbaka till skolan
Specialerbjudanden och rabatter  -  Visa erbjudanden
×
Meny

BMX Headsets

  Filter
Färger
Varumärken
Headset-type

Vad är ett BMX headset?

Ett BMX headset är en viktig del som kopplar framgaffeln till cykelns ram och ger styret möjlighet för att snurra. Headset kullager utgör de främsta delarna, dock så kan delar variera beroende på vilket typ av BMX headset du väljer. Integrerade headset är den vanligaste typen nu för tiden, men det finns även flera bra modeller av "non-integrated" headsets tillgängliga. En fråga som ofta ställs är vilken storlek som ska väljas av ett BMX headset.

Standard storleken av ett BMX headset är 1 ⅛". Detta mått bör matcha diametern på framgaffelns "steerer tube". Vissa modeller kommer i en större storlek på 1 ⅛ - 1 ½" och det finns race BMX cyklar och BMX cyklar för barn med en mindre headset tube på 1".

Andra vanligt förekommande delar av ett headset är spacers som kan justera höjden och C-ringar som hjälper med att centrera framgaffeln.

BMX headset - integrated vs. non-integrated

Integrated eller integrerade headset som man även kan kalla det har blivit ett populärt val för många freestyle BMX åkare. Namnet kommer från dess förseglade kullager som är placerade i en integrerad behållare som är inbyggd i ramen. Denna typ av headset är enkel att installera och ger en snygg och stilren look.

Non-integrated headsets, även kallade standard headsets, har koppar som pressas in i headtuben. På så sätt placeras dess kullager över ramen och inte integrerade i den. Denna typ av headset använder vanligtvis öppna kullager, så att det uppstår mindre friktion när styret snurrar.

Se till att smörja ditt BMX headset

När du byter ut ditt headset rekommenderar vi att du ger dina nya delar en god mängd smörjmedel. Genom att smörja ditt kullager ser du till att delarna är lättare att underhålla, rengöra och byta ut.

För fler uppgraderingar som gör din BMX ännu bättre, kolla in de Freestyle BMX Framgafflar och BMX stems vi har tillgängliga.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor