×
Meny

BMX Headsets

  Filter
Färger
Varumärken
Headset-type

Bra att veta

Vad är ett headset på en BMX cykel?

Ett headset för BMX-cyklar är den viktiga delen som förbinder gaffeln med cykelramen och gör att styret kan snurra. Ett BMX-headsetets lager utgör de viktigaste delarna, men delarna kan variera beroende på vilken typ av BMX-headset du väljer. Integrerade headset är den vanligaste typen nuförtiden, men det finns också många bra icke-integrerade headset tillgängliga.

Vilken storlek behöver jagpå mitt BMX headset?

Standardstorleken på BMX-headset är 1 ⅛ tum. Detta mått ska matcha diametern på gaffelstamröret. Vissa modeller finns i ett avsmalnande alternativ som kombinerar 1⅛ och 1½ tums kapslingar, och det finns tävlingscyklar och ungdomscyklar med ett mindre headsetrör på 1 tum.

Andra vanliga delar är headset spacers som kan ändra stapelhöjden och C-ringar som hjälper till att centrera gaffeln i huvudröret.

Integrerade BMX-headsets VS icke-integrerade headsets

Integrerade headsets har blivit det populära valet för både tävlings- och freestyle BMX-åkare. De har fått detta namn eftersom de förseglade lagren är placerade direkt i ramens huvudrör. Den här typen av headset är mycket enkel att installera och har ett snyggt och rent utseende.

Icke-integrerade headsets, även kända som standardheadsets, har separata kupor som pressas in i huvudröret för att bära lagren. Den här typen av headset har normalt otätade lager, så det skapas mindre friktion när styret snurrar.

Smörj ditt headset ordentligt

När du byter headset rekommenderar vi att du ger dina nya delar en rejäl mängd fett. Genom att smörja headsetet ser du till att alla delar är lättare att underhålla, rengöra och byta ut.

Om du vill ha fler uppgraderingar för att göra din BMX ännu bättre kan du kolla in de BMX Framgafflar och BMX stems som vi har tillgängliga.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor