×
Meny

BMX headset

  Filter
Färger
Varumärken
Headset-type

Det är bara lager - men ett freestyle BMX-cykel headsets är mycket mer


För att få baren att kunna rotera krävs ett headset. Huvuddelen av BMX-cykelhuvudet är lagren. De flesta headsets för freestyle BMX levereras med antingen headset spacers eller några övre kepsar i olika storlekar för att säkerställa att ryttaren kan få stången i rätt höjd.

Förslutna headset vs slutna headset - vad är det bästa BMX-cykel headsetet att välja?


Det finns många olika BMX-cykel headset att välja mellan. Den enda stora frågan är om du vill ha ett förseglat headset eller ett slutet headset. BMX-headset med förseglade lager kan inte öppnas för underhåll, medan headset med slutna lager är stängda på båda sidor, men lagren kan bibehållas. Majoriteten av våra BMX-cykel headset är förseglade, men betyder det att ett slutet headset inte kan vara det bästa BMX-cykel headsetet för dig att välja?

Svaret är nej - det kan vara en bra idé att välja den här typen av headset. Ett exempel på detta är det högklassiga integrerade headsetet från American Tilt, som våra kunder älskar - kolla bara recensioner, om du vill se själv.

Ge BMX-headsetet ett bra fett


Vid byte av headset rekommenderar vi att du ger dina nya delar en bra mängd fett. Om du gör det blir delarna enklare att ersätta i framtiden. Fettet är ännu viktigare. Om du äger ett slutet headset, där du enkelt kan öppna headsetet för rengöring eller byte av lagren.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor