×
Meny

Kullager och spacers till speed skates

  Filter
Varumärken
Kullager precision
Lager typ
Smörjmedel

Bra att veta

Vad använder speed skates åkare för kullager?

Speed skate kullager är en av de viktigaste delarna för speed skate åkning. Valet av kullager kan ha en direkt inverkan på åkarens hastighet och resultat. Så oavsett vilket mål man har så väljer de flesta speed skate åkare att använda kullager av högsta kvalitet.

Vilka speed skate kullager är bäst?

För att bedöma den bästa kvaliteten på skridskolager ska du ta hänsyn till ABEC klassificering och smörjning.

ABEC klassificeringen anger tillverkarens noggrannhet i konstruktionsprocessen samt kullagrets precision. ABEC klassificeringen går från 1 till 9. Ju högre siffra, desto jämnare och snabbare rullar dina hjul. De flesta speed skaters väljer en klassificering på ABEC 7 eller ABEC 9 för att maximera sin prestanda. Kullager som till exempel keramik kullager eller Bones lager, anses vara i klass med ABEC 7 och ABEC 9 kullager.

Speed skate kullager kan smörjas med antingen olja eller fett. Lager som smörjs med olja snurrar väldigt snabbt men blir snabbt smutsiga och är vanligtvis det bästa alternativet för speed skate åkare som tränar inomhus. Kullager smorda med fett snurrar långsammare än oljebehandlade kullager, men de skadas inte lika snabbt av smuts när man åker utomhus.

Letar du efter en uppsättning hjul som passar till dina nya kullager? Kolla in vårt utbud av Speedskate hjul.

Varför behövs speed skates spacers

Kämpar du för att slå din rival eller vill du bara sätta ett nytt personligt rekord? Det finns många faktorer som påverkar din prestation, men en som ofta glöms bort är att använda spacers. Spacers finns placerade mellan kullagren och ser till att lagren håller sig på sin plats, vilket gör att de kan snurra fritt och att du därför kan åka i högre hastigheter. Även om de är små komponenter så kan de göra stor skillnad när du behöver ta igen några sekunder.

Det viktigaste att komma ihåg när du ska välja spacers för speed skates är att de passar axeln på dina skates. Det finns två typer av spacers: floating spacers och long sleeve spacers. För att ta reda på vilken du behöver tar du isär hjulet och provar att trä kullagret på axeln. Om det finns mycket spelrum, använd en long sleeve spacer för att se till att din setup känns tight. Om den redan sitter tight, använd då en floating spacer.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor