×
Meny

Inlines Broms

  Filter
Varumärken

Har alla inlines broms?

Inlines broms, även kallat inlines bromskloss, finner du vanligtvis på fitness inlines. Dessa bromsar består av en hård gummikloss som sitter längst bak på dina inlines, bakom det sista hjulet på ramen. Bromsen tillåter åkaren att stanna genom att lyfta kängans tå, sådan att bromsklossen trycks ned mot marken. Det är det enklaste sättet att bromsa på vilket gör bromsklossar nödvändiga för nybörjare.

Bromskloss inlines - olika typer

Fitness och fritids inlines kommer antingen med traditionella bromsar eller ett Advanced Braking System (ABT). Som nämnt tidigare har traditionella bromsar en hård gummikloss som sitter längst bak på dina inlines. Vanligtvis är bromsen fäst på den högra kängan, men det går även att byta emellan kängorna för de vänsterfotade åkarna.

Traditionella bromsar fungerar på så sätt att foten vinklas uppåt vilket för hälen, och bromsen ner mot marken. Skillnaden med en ABT broms är att denna monteras i ett läge närmre marken i jämförelse med den traditionella bromsen. Detta ger åkare möjlighet för att enklare behålla balansen vid inbromsning. Denna typ av broms är det perfekta valet för nybörjare.

Kom ihåg att byta ut din inlines bromskloss

Förr eller senare kommer din förmonterade broms att slitas ut så att den behöver bytas. När du funnit en passande bromskloss är bytet enkelt, var du endast behöver en ny bromskloss, en insexnyckel och några minuter av din tid. Däremot är det viktigt att se till att du finner en bromskloss som passar just din modell av inlines. Det är även viktigt att komma ihåg att byta ut din bromskloss i tid, innan de är helt utslitna. En helt utsliten bromskloss kommer inte vara lika effektiv att hjälpa dig att stanna.

Om du är ute efter en broms till dina side-by-side rullskridskor kan du spana in vår kategori med Bromsklossar till rullskridskor.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor