Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

BMX Framgafflar

  Filter
Varumärken
Hjul offset
Hjul diameter
Material
Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

Bra att veta

Vad är en freestyle BMX framgaffel?

En framgaffel till en BMX cykel håller ditt framhjul på plats och påverkar styrningen och balansen hos din cykel. Framgaffeln är en viktig del av din setup och kopplar din stem till framhjulet. Framgafflar till BMX cyklar kan tillverkas av en del olika material men en freestyle BMX framgaffel är ofta tillverkad från hållbart chromoly för att kunna hålla till den belastning som freestyle åkning orsakar. Chromoly är också ett populärt val för framgafflar till tävlingscyklar, medan kolfiber är det ultimata lättviktsalternativet. När du letar efter en BMX framgaffel är det viktigt att hålla koll på steer tube längden, dropout storleken och offset.

BMX framgafflar i olika storlekar

BMX framgafflar kommer i en variant av olika stilar och former men det finns några vanliga egenskaper. De flesta freestyle BMX framgafflar är 315mm i höjd och har en steer tube längd på omkring 160-166mm. Detta kan dock variera och ha en påverkan på hur du använder din BMX. Dropouts, plattorna i änden av framgaffeln som håller framhjulet på plats, kommer i en variant av former och storlekar.

Vad är offset hos en freestyle BMX framgaffel?

Offset hos en freestyle BMX framgaffel är avståndet från mitten av framgaffeln och axeln, med andra ord, hur långt framhjulet kommer att sitta framför din framgaffel. Beslutet kring hur lång offset du önskar beror på vad du önskar att göra med din BMX. En kortare offset innebär en snabbare och mer responsiv front-end känsla vilket gör det lättare för dig att utföra tricks som nose manuals. En längre offset ger dig mer stabilitet och är en fördel för de åkare som önskar att åka snabbare och hoppa högre, eftersom de bidrar med mer stabilitet och en mjukare åktur.

Vill du skräddarsy din setup men är i tvivel om hur du ska göra? Spana då in vår guide: BMX Samling och Underhåll.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor