×
Meny

Penny boards & Plast Cruiser Boards

Bra att veta

I denna kategori hittar du plast cruiser boards, både Penny bräda från märket Penny och plast cruiser brädor från andra märken.

Penny Board - brand och begrepps

Ordet Penny Board återspeglar både ett varumärke och ett begrepp. Penny board är faktiskt ett varumärke som grundades av Ben Mackay i Australien, men de små lätta plast skivor har blivit så populär att Penny varumärke stort sätt nästan blivit synonym med den här typen av brädor. Även Penny är fortfarande den överlägset mest populära tillverkare av plast cruiser boards, det finns flera andra märken som kommer efter det, och det är också möjligt att hitta kvalitet plast cruiser brädor från andra tillverkare.

Pennyboard design är inspirerad av plastboards från 1970-talet. En Pennyboard är ganska liten, med ett smalt däck, vilket möjliggör skarpa svängar och gör det lätt att ta sig runt, även i trånga utrymmen. Penny är helt klart den mest kända tillverkare av sådana brädor eftersom de gör boards i hög kvalitet med rätt design som kan användas av de flesta.

Vad skiljer Penny Boards från andra skateboards?

Penny boards kännetäcknas av att vara mindre och smalare än vanliga skateboards. Dessutom en Penny skateboard av plast i stället för trä, vilket gör det extra lätt. Dessutom gör plastmaterialet är lätt att skapa boards i olika färger och mönster. Hjulen är ganska stora och mjuka, vilket gör dem snabba samtidigt som de har ett bra grepp.

En del kommer att känna igen den gamla skolan design av Penny boards från 1970 skateboards och kommer därför att ha en preferens för denna typ av boards. Men Penny boards har en bred grupp av supportrar, även bland mycket unga, eftersom de är bekväma i storlek och är lätt att manövrera och därför bra att cruisa runt i staden med, eftersom de är lätta att bära i ryggsäcken.

En Pennyboard är bäst för transport och crusing runt i stan med. Men om du vill ha en bräda speciellt för tricks, så måste du få tag på en skateboard.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor