MENY
×

Junior

  Filter
Varumärken
Längd
Vaxs
Sula (bas) Typ

Välj de korrekta junior längdskidorna - första gången

Längdskidor är en fantastisk sport och en fantastisk möjlighet för familjer att tillbringa lite kvalitetstid tillsammans. När det är sagt kan längdskidor vara en väldigt fysiskt utmattande sport - om detta är ditt mål.

"Dålig utrustning, utrustning som inte passar eller skidor som är dåligt förberedda till snöförhållanderna, kan leda till en negativ skidupplevelse som kan ha ett varigt intryck på ett barn."

Detta citat är från en kanadensisk förälders vägledning till längdskid utrustning och det understrecker viktigheten av ​​att ge ditt barn den korrekta utrustningen tidigt i deras "skid karriär."

Hur långa ska junior längdskidor vara?

När man väljer ett set junior längdskidor är en bra tumregel att skidorna ska nå precis under handleden på skidåkarens utsträckta arm. Det är viktigt att påpeka att detta faktisk är en tumregel, då många producenter har deras egna rekommendationer. Detta vill framgå i produktspecifikationerna.

De flesta av våra junior längdskidor kommer i olika längder från 100-170 cm. (39 - 66 tum). Några av våra skidor kommer endast i en eller två längder. Ett exempel är Yoko Längdskidor Klassik - Juniorpaket. I detta set får du skidor, stavar och bindningar. Ett starkt rekommenderat set till ditt barns allra första skidupplevelse.