×
Meny

Lavinutrustning

  Filter
Färger
Varumärken

Lavinutrustning räddar liv

Risken för att bli begravd under flera meter av snö efter en våldsam lavin är lyckligtvis väldigt liten. Men risken finns, och man kan ha oturen att möta en lavin på nära håll. Om du drabbas av en lavin är det avgörande att räddningsteamet kan hitta dig inom en kort tidsram, eftersom detta kan vara skillnaden mellan liv och död.

Det är därför alltid rekommenderat att du köper och tar med dig lavinutrustning - särskilt om du åker BC längdskidor i orörda avlägsna områden. Om ni reser som en grupp av skidåkare, rekommenderas det också att ni tar med några sonder som hjälper till att lokalisera den som hamnat under snön.

Du kan också behöva en spade

I denna kategori hittar du en mängd av olika typer av lavinutrustning och säkerhetsutrustning för äventyr på berget, så du säkert kan utforska den orörda snön med lämplig lavinutrustning i bagaget. När du beger dig utanför gränserna för skidanläggningen och in i backcountry-områden som inte kontrolleras för lavin- och terräng-faror, är det viktigt att du är väl medveten om säkerheten. Utöver transceiver och sond, bör du också ha med dig en lätt spade. Om alla i din grupp har detta, är ni förberedda ifall en olycka skulle inträffa.

Förutom all utrustning, är det också viktigt att du är medveten om hur man ska reagera och undvika farliga situationer i backcountry-områden. Därför är det viktigt att gå igenom alla olika scenarier som kan inträffa, innan du ger dig ut.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor