×
Meny

Lavin och offpist utrustning

  Filter
Färger
Varumärken

Lavinutrustning räddar liv

Risken för att begravd under flera meter av snö efter en våldsam lavin är lyckligtvis väldigt liten. Men risken finns verkligen, man kan ha oturen att möta en lavin på nära håll. Om du drabbas av en lavin är det avgörande att räddningsteamet kan hitta dig inom en kort tidsram, eftersom detta kan vara skillnaden mellan liv och död.

Det är därför vi alltid rekommenderar att du köper och tar med dig lavinutrustning - särskilt om du åker längdskidor i backcountry. Om ni reser som en grupp av skidåkare, rekommenderar vi också att ni tar med några sonder som hjälper till att lokalisera rätt plats för dig eller offret.

Du kan också behöva en spade

I denna kategori kan du hitta en mängd olika lavinutrustning och säkerhetsutrustning för berget, så du med enkelhet kan utforska den orörda snön med lämplig lavinutrustning i bagaget. När du beger dig utanför gränserna för skidanläggningen och in i backcountry-områden som inte kontrolleras för lavin- och terräng-faror, är det viktigt att du är väl medveten om säkerheten. Utöver transceiver och sond, bör du också ha med dig en lätt spade. Om alla i din grupp har detta, är ni förberedda ifall en olycka skulle inträffa.

Förutom all utrustning, är det också viktigt att du är medveten om hur man ska reagera och undvika farliga situationer i backcountry-områden. Därför är det viktigt att gå igenom alla olika scenarios som kan inträffa där, innan du ger dig ut.

SkatePro