Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

Lavinutrustning

  Filter
Färger
Varumärken
Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

Det viktigaste inom lavinutrustning

Skidåkare och snowboardåkare som befinner sig mycket i off-pist och backcountry rekommenderas alltid att ha lavinutrustning med. De tre viktigaste delarna när det kommer till lavinutrustning är en sändare, en sond och en spade. Något som är lika viktigt är att användaren har blivit tränad i att använda utrustningen om en lavin skulle uppstå. All denna utrustning kan förvaras i en skidryggsäck som sitter säkert fast runt kroppen.

Så används lavinutrustning

Det bästa sättet för att lära sig använda lavinutrustning är att delta i en kurs som leds av en professionell. Denna del ger dig en enkel förklaring kring vad de olika delarna används till.

Lavin sändare

En lavin sändare placeras tätt på kroppen och sänder ut kontinuerliga radio signaler som kan fångas upp av andra sändare. När man söker efter en kropp under snön kan man ställa in sändaren till "search mode" för att underlätta vid sökandet genom att fånga upp radio signaler.

Lavin sond

Sonden används för att finna fram till den exakta platsen och djupet där kroppen befinner sig under snön. Den påminner om en hopfällbar tältpinne som man sticker ner i snön för att känna av vart ett föremål befinner sig.

Lavin spade

Spaden används för att kunna gräva ut åkaren från snömassorna. De är generellt designade med ett handtag som kan tas av och på, så att den enkelt kan få plats i en ryggsäck.

Airbag ryggsäck

En annan del av utrustningen som är väldigt användbar är en airbag. Denna bärs i form av en ryggsäck och kan aktiveras genom att dra i ett handtag som snabbt blåser upp den med hjälp av komprimerad luft. Den luftfyllda airbagen hjälper åkaren med att hålla sig på toppen av den aktiva snömassan vilket minskar risken för att hamna under snön.

För mer information och produkter som används för backcountry skidåkning, besök - Toppturskidor

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor