×
Meny

Handledsskydd

  Filter
Storlek

Handledsskydd kan rädda dig från brutna ben

Både nybörjare och erfarna åkare ramlar och slår sig en gång ibland. Det är en naturlig del av sporten och när dufaller vill du verkligen vara säker på att ha rätt skydd. Förutom en hjälm, är en uppsättning med handledsskydd den viktigaste delen av skyddsutrustningen som du bör välja. Skydd för handlederna rekommenderas för både nybörjare och erfarna åkare då det inte bara skyddar mot repor och mindre skador, utan det kan även skydda dig mot mer allvarliga skador som brutna ben.

När du är påväg att ramla kommer kroppens första reflex vara att sträcka ut händerna för att skydda huvudet mot att skadas. En mycket smart instinkt, men det utsätter handlederna för stor risk, därför är det alltid en bra ide att använda sig av ett set med handledsskydd av bra kvalitet.

Skatehandskar brukade vara obekväma, men det har skett en stor utveckling.

Förr i tiden när skatesporterna var en ny typ av idrott var handledsskydden inte särskilt bekväma. Med tiden har de olika varumärkena lagt mycket arbete i att utveckla och optimera handskarna. Dagens handledsskydd är betydligt bekvämare att använda tack vare användning av lättare material som andas vilket ökar ventilationen.

I denna kategori finner du även ett urval av race handskar (ej det samma som slide handskar använda till longboard), som erbjuder bra skydd i lutande kurvor. Dessa handskar har vanligtvis spännband vilket gör dem lätta att ta av när du vilar mellan racen.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor