×
Meny

Handledsskydd

  Filter
Varumärken
Storlek

Behöver man använda handledsskydd när man åker inlines?

Handledsskydd är en viktig del av utrustningen för alla inlinesåkare och rullskridskoåkare. Handledsskydd för inlines är utformade för att förhindra skador när man faller framåt på händerna. Därför rekommenderas de starkt för både nybörjare och erfarna åkare.

Skydd handled - vilken storlek ska jag ha?

Handledsskydd för inlinesåkning ska sitta ordentligt runt handen och handlederna. Om de är för lösa glider de bort när du åker, och om de sitter för tätt blockerar de blodcirkulationen. Innan du väljer ett nytt par handledsskydd ska du komma ihåg att kontrollera produktens storleksguide. Som en allmän riktlinje ska du mäta den bredaste handomkretsen runt knogarna, exklusive tummen, samt handledsomkretsen.

Skydd för handled - hur ska de bäras?

För att säkra dina handledsskydd ordentligt ska du först hitta den hårda plastbiten som kallas skenan. Öppna handledsskyddet och rikta delen med skenan ner mot marken. Sätt in handen genom att låta tummen passera genom sidohålet. När allt är på plats använder du kardborrebanden för att stänga handledsskyddet. För en perfekt passform ska skenan vara parallell med armen.

Alternativt kan du skaffa ett par race handskar som inte är lika skrymmande som handledsskydd. De ger högre andningsförmåga och manövrerbarhet, men ger inte samma skydd som handledsskydd gör.

Är du intresserad av ytterligare skydd? Ta en titt på våra Skateskydd 3-pack.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor