MENY
Boards
Bra att veta

Skateboards

Här på SkatePro har vi ett brett sortiment av skateboards, eftersom det är viktigt att du har möjlighet att hitta skateboard som passar dina behov och förmågor. SkatePro erbjuder kompletta skateboards och delar. Innan du köper din skateboard, är det viktigt att du gör klart vad dina förväntningar är till ditt board. En longboard är väl lämpad för cruising och carving, medan en skateboard är avsedd för trick och ramper.

Skateboard decks och hjul

Många skate har ahorns decks. Ahorn är en bra typ av trä för deck eftersom det är ett mycket starkt material, och Canadisk ahorn är den starkaste träslag som används till deck. Längden av decket är typiskt ca 70 till 85 cm, och bredden är vanligtvis normalt omkring 19 till 27 cm.

Hjul för skateboards finns i olika storlekar och hårdheter. Om du är mest för att göra trick på ramper, så ska du få tag på stora hjul, men om du är mer i streetskating, ska du välja något mindre hjul, eftersom då kommer du närmare marken, och därmed tillåter mer stabilitet.

Varje tillverkare har sin egen speciella stil när det kommer till grafik på tavlan, och dessa olika stilar för att göra det lättare för kunderna att särskilja de olika varumärkena isär.

Skateboard historia

Skateboardets historia går helt tillbaka till 1940-talet när människor började att montera hjul på brädor, plankor och annat som kan göra det till ett deck. På 1960-talet började första butikerna att sälja skateboards, och år 1970 blev den första polyuretanhjul uppfunnit. På 1980-talet blomstrade skateboard industri, och många skateboard företag såg dagens ljus. Samtidigt under detta årtionde gjorde flera filmer om skateboardkulturen, varav många till slut blev kultur klassiker.

Skateboarding kommer från USA: s västkust, där surfare missat något att göra på land, och därför fick idén att montera hjulen på sina surfbrädor. Eftersom västkusten har alltid varit - och är fortfarande - hjärtat i skateboardbranschen, då skateboardkulturen förknippas ofta med den avslappnade livsstilen på västkusten. Under årens lopp, en typ av skateboard utvecklats till att omfatta fler typer skateboards, och idag finns skateboards i många former.

Vilken skateboard ska jag välja

Om du är osäker på vilket skateboard att välja, läsa vår skateboard köpguide . Här går vi igenom de flesta saker du bör vara medveten om när man köper en skateboard; däck, lastbilar, lager och hjul.

Trygg e-handel