×
Meny

BMX stam

  Filter
Färger
Varumärken
Stem typ/Längd %s
Frempind höjd
Stem diameter

BMX-stammen spelar en stor roll


Syftet med BMX-stammen på en freestyle BMX-cykel är att fästa stången till gaffeln. Det är i stammen kompressionen är gjord.

Freestyle BMX-stammen spelar en stor roll i hur framsidan av din BMX freestyle cykel kommer att känna. Den primära skillnaden mellan freestyle BMX-stammarna är längden och höjningen av höjden. Höjd och längd är båda faktorer som kan påverka hur snabbt balanspunkten visas på cykeln. En kort BMX-stam ger en mer responsiv front på din BMX freestyle-cykel, där en lång BMX-stam ger en mer långsam och kontrollerad front. Freestyle BMX-stammen avgör hur långt borta från bröstet är baren. En kort stav kombinerad med en gaffel med kort hjulförskjutning gör det lätt att komma upp på framhjulet.

Behöver du en topplast eller en frontlaststång?


Det finns två sätt som baren kan monteras på stammen, topplastmontering och frontlastmontering. På en frontstång är stången monterad på framstycket. En frontlaststång föredras ofta av de högre ryttarna, eftersom den sätter stången längre bort från ryttaren.

På en topplaststång är stången monterad på toppen av stammen. Topplaststången är högre än den främre laststången. En topplaststång rekommenderas om du föredrar att åka med en längre bar.

Observera: Var säker på att den skaft du letar efter är lika stor som ditt styr.

SkatePro