×
Meny

BMX stem

  Filter
Färger
Varumärken
Stem typ/Längd
Stem rise
Stem diameter
Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

Vad gör en BMX stem till en viktig del?


Syftet med en BMX stem på en freestyle cykel är att fästa styret till framgaffeln. Det är i denna stem kompressionen skapas.

En freestyle BMX stem spelar en stor roll i hur den främre delen av din freestyle BMX kommer att kännas. Den främsta skillnaden mellan de olika stem modellerna är längden och ökande höjd. Höjden och längden är bägge faktorer som kan påverka hur snabbt balanspunkten framträder hos cykeln. En kort BMX stem kommer att ge en snabbt reagerande front, medans en lång BMX stem kommer att ge dig en mer långsam och kontrollerad front. Vilken stem du väljer avgör hur långt iväg ditt bröst är från styret. En kort stem i kombination med en framgaffel med en kort wheel offset gör det lättare att komma upp på framhjulet.

Behöver du en top load eller en front load BMX stem?


Det finns två sätt styret kan monteras på din stem, top load montering och front load montering. På en front load stem monteras styret i den främre delen av din stem. En front load är därför ofta föredragen av längre åkare, då det placerar styret längre bort från åkaren.

Hos en top load stem monteras styret på toppen av din stem. En top load modell är därför högre än en front load stem. En top load rekommenderas om du föredrar att åka med en högre bar.

Notera: Se till att den stem du letar efter är av samma storlek som ditt styre.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor