Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

BMX stem

  Filter
Färger
Varumärken
Stem typ/Längd
Stem rise
Stem diameter
Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

Bra att veta

Därför är en BMX stem viktig

Syftet med en BMX stem på en freestyle BMX är att koppla styret till framgaffeln. Det är i denna del som kompressionen skapas för att hålla de kopplade till varandra. En BMX stem spelar en stor roll i huruvida den främre delen av din cykel kommer att upplevas. BMX stems finns tillgängliga i olika längder och höjder, vilket kan ändra stabiliteten och hur responsiv cykeln upplevs.

Stem BMX - vilken storlek behövs?

När du överväger vilken storlek du behöver på din BMX stem, så är två mått viktiga att hålla koll på - reach och rise.

En BMX stems reach är längden från mitten av framgaffelns tube hole till mitten av clampen. En reach omkring 50 mm är rätt vanligt, medans en längre stem reach tillför stabilitet och en kortare ger mer respons.

En BMX stems rise är höjden där styret hålls över mitten av dess kropp. Detta kan ändra hur högt eller lågt styret placeras och kan variera mellan 8 - 36 mm. Om man väljer en stem med mer eller mindre höjd är en fråga om preferens, och det handlar om vilken position man önskar på cykeln.

Top load BMX stem vs. front load BMX stem

Det finns två sätt styret kan monteras på med en stem, top load montering eller front load montering. Hos en front load stem är styret monterat i framkant. En front load stem föredras oftast av längre åkare, då det placerar styret längre bort från åkaren.

Hos en top load stem är styret monterat i överkant. En top load stem är högre än en front load stem och rekommenderas om du föredrar att åka med ett högre styre.

Kom ihåg! När du väljer en BMX stem, se då till att kontrollera så att diametern är av samma storlek som styret. Denna information kan hittas under produkternas specifikationer. De två storlekarna av BMX styren är 22.2 mm (regular) eller 25.4 mm (oversized).

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor